Пълен списък на храните, които трябва да хапваме след 60

В момента изглежда много трудно да запазим здравето си. Хората много често ядат каквото им пожелае сърцето, аргументирайки се, че е време да започнат да живеят и да му се наслаждават.

Но това е голяма грешка, защото колкото по-възрастен човек става, толкова повече трябва да обърне внимание на това, което яде.

Днес бих искал да говоря за продуктите, които намаляват риска от различни заболявания.

Всеки здравословен продукт трябва да се консумира умерено! Затова спазвайте мярката и в този случай не забравяйте да се консултирате с лекар.

1. Зърнени култури.

Кашата е полезна за всеки организъм, независимо дали е млад или стар. Наистина в зърнените култури има много фибри. Ако сте яли много макаронени изделия, тогава е по-добре да ги замените със зърнени храни. И ако наистина обичате тестени изделия, тогава купете поне тестени изделия, направени от твърди сортове брашно.

Карфиолът – отлична храна с малко калории

2. Растително масло.

Готвенето е необходимо в зехтин, тъй като не отделя концентрати. Лененото масло съдържа антиоксидант, който помага за неутрализиране на нитратите.

3. Ядки.

Ядките ще помогнат за подобряване на работата на сърдечно-съдовата система, защото съдържат много мастни киселини.

4. Зеленчуци, плодове.

Всички знаят, че са полезни, но малко хора знаят колко трябва да се ядат, така че тялото да се обогати с витамини. Благодарение на зеленчуците и плодовете храносмилателният тракт работи по-добре.

Пийте тази напитка сутрин, за да се предпазите от хипертония

5. Морски продукти.

Не можете да ядете тлъсто и пържено месо дори на младини, защото повишава холестерола, а в напреднала възраст е по-добре напълно да го изключите от диетата си. Затова е по-добре да ядете морски дарове, защото те съдържат много протеини, които хората приемат с месото.

Не забравяйте, че ако нещо ви притеснява, не се самолекувайте, а се обърнете към специалист.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *