US-експерт изброи 6 неща, които да правите преди лягане, за да се наспите добре

Тъй като животът е все по-напрегнат, много хора се мъчат да заспят, докато прекарват часове, като се въртят в леглото. Но има прости неща, които можете да направите, преди да си легнете спалнята, за да сте сигурни, че бързо ще заспите и ще получите пълноценна осемчасова почивка.

Австралийската диетоложка Джесика Сепел разкри шестте трика, които ще ви помогнат да възстановите естествения си капацитет за дълбок сън всеки път.

Ролята на социалните медии

Избягвайте кофеина след обяд

Пиенето на чаша кафе може да помогне за сутрешното увеличаване на енергията. Но ако получавате твърде много кофеин през целия ден или ако пиете го пиете в неподходящо време, може да разстроите съня си през нощта. Джесика каза, че трябва да избягвате всички форми на кофеин след обяд.

Облегнете краката си до стената

Да, това е точно както звучи – настоява Джесика. След дълъг работен ден тя предлага да прекарате само 10 минути, за да облегнете краката си до стената, тъй като това ще ви помогне да се отпуснете.

„Доближете се колкото се може по-близо до стената, така че да се чувствате удобно, а след това плъзнете краката си нагоре, като позволите теглото на краката ви да се отпусне върху самата стена“, каза тя. Останете така и се съсредоточете върху дишането през ноздрите и през устата си. Това е невероятно успокояваща поза и успокоява нервната система.

Падна голямата тайна на най-опасното нещо в кухнята

Яжте балансирано ястие на вечеря

За вечеря Джесика предлага да хапнете балансирано ястие, което съдържа белтъчини, мазнини и въглехидрати.

„Това гарантира, че няма да си легнете гладни“, обясни тя.

В идеалния случай опитайте да вечеряте поне два часа преди лягане, така че тялото ви да има достатъчно време, за да усвои храна и да си почине.

Изключете технологиите

Приемането на почивки от технологията в идеалния случай от един до два часа преди лягане ще ви помогне да се приспите по-бързо, обяснява Джесика.

„Нашите телефони и лаптопи излъчват синя светлина, която може да наруши съня ни. Прекъсването на връзката със социалните медии и нашите имейли също може да бъде доста полезно“, каза тя.

Пийте билков чай

Има две ползи от пиенето на чаша билков чай ​​всяка вечер.

„Първо, много билкови чайове съдържат съединения, които спомагат за успокояване на нашата нервна система. На второ място, обикновеният ритуал за отделяне на време за спиране и приготвяне на чая може да бъде успокояващ процес сам по себе си „, каза Джесика.

Тя предлага да си направите чай без кофеин, който съдържа лайка, лавандула и лимон.

Прост и ефективен начин как да заспим за 60 секунди

Взимайте магнезий

За всеки, който се бори с безсъние или затруднение при заспиване, Джесика каза, че магнезият прави чудеса за намаляване на стреса, преди лягане.

„Ако сте изпълнили горните стъпки и все още се борите с безсънието, помислете дали не трябва да се видите с вашия лекар.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *