Златко Златанов: Има билки, които са по-добри от лекарствата при пародонтоза

Пробвах с антибиотици, изписани ми от стоматолог, с разни рекламирани пасти за зъби и води за уста. Мислех си, че след отстраняването на зъбния камък проблемът ми ще се реши, но уви… Стоматологът ми заяви, че пародонтозата е все още нелечимо заболяване и прогресията й може само да се забави, но не и да се спре. След като официалната медицина е безсилна пред това заболяване, надявам се нетрадиционната поне да е открила лек за нея. Не искам на 50 години да си слагам протези! Надявам се на вашата помощ. 

За отговор на въпросите на нашата читателка помолихме Златко Златанов от Стара Загора. Той е работил години  наред върху съчетанието от билки, които да победят пародонтозата и да спрат кървенето на венците. Той твърди, че медицината само може да си мечтае за неговия извлек от букета билки, които сам събира.

3 тайни рецепти с кафе за красота и здраве

– Г-н Златанов, наистина ли вашият билков коктейл може да се пребори с пародонтозата? Пред нея дори и съвременната медицина все още е безсилна…
– Да, познавам силата на българските билки и успях да открия тези, които да помогнат на хората да се справят с пародонтозата и с кървенето на венците. Не мога да ви кажа точно кои билки съм подбрал, достатъчно е да се знае, че това е билков коктейл на спиртна основа, който съм направил като спрей. Няма никакви странични показания, за разлика от другите медикаментозни лечения на пародонтозата. Той повлиява добре и случаите с гнойни инфекции, язвени гингвинити, протезни стоматити и най-вече при кървящите венци. Премахва и лошия дъх в устата.

4 трика за лесно и бързо успокояване на нервите

– Вероятно говорим за профилактично средство, каквото търси нашата читателка?
– Наистина, много е добре препаратът да се използва профилактично, защото пародонтозата има скрит, инкубационен период от 5 до 15-20 години. И след първото прокървяване на венците, тя е вече в началния си стадий. А когато зъбите се разклатят, пародонтозата вече е в последния си стадий. За жалост стоматологията не предприема профилактично наблюдение, а започва лечението й, когато вече е доста изявена.

Милена ВАСИЛЕВА

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *