Най-добрите упражнения за загуба на коремни мазнини

Най-лесният начин да се отървете от излишните коремни мазнини е да спортувате, за да укрепите основните си мускули. Има различни упражнения за това. Някои са ефективни, а с други е нужно повече време, за да дадат ефект.

Предлагаме ви да се запознаете с някои от техните разновидности, които са показали максимална ефективност.

Клекове

Застанете изправени с разкрачени крака на ширината на раменете. „Глътнете“ стомаха си и стегнете мускулите. Свийте коленете си и клякайте, като леко стягате задните части.

Коленете на свитите крака трябва да са в една линия с пръстите на краката. Позата ви трябва да образува ъгъл от 90 градуса, задръжте за няколко секунди и дръжте задните части стегнати, след което бавно се вдигнете.

Страничен планк

Заемете поза на пода на четирите крайника, като за лицеви опори, след това се опитайте да се преобърнете настрани, като опрете ръката и крака си в пода и създавате някаква дъга между тях.

Останалите крайници трябва да са във въздуха. Рамото трябва да е над лакътя (на снимката). Задръжте тази позиция за около минута, усещайки напрежение в торса и след това направете същото на  другата страна.

10 лесни начина да спестите 100-200 калории, без да усетите

Мост

Легнете по гръб със сгънати коленете, повдигнете гърба нагоре, без да повдигате главата и врата си от пода. Стегнете мускулите и повдигнете бедрата нагоре, за да създадете мост. Задръжте за няколко секунди.

Упражнението “Вакуум” топи мазнините по корема

Алпинистка поза

Заемете класическа позиция на пода, както преди лицеви опори. След това започнете да сгъвате коленете си, като ги придърпвате към гърдите си. Опитайте се да доближите коляното към противоположното рамо, тоест напред и настрани. Повторете упражнението няколко пъти.

Класическа и планк

Застанете в позиция за лицеви опори на длани и пръсти на краката. Дланите ви трябва да са под раменете, краката леко разкрачени, а ходилата раздалечени. Спуснете се внимателно на лакти и сложете предмишниците на земята. Задръжте тази позиция, като се стремите тялото ви да е право от главата до петите.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *