Вижте защо всички мъже трябва да ядат тиква

Тиквата може да се нарече един от най-здравословните продукти от семейството кратуни. Тя е надарена с огромно количество витамини, минерали и мастни киселини.

В същото време полезните свойства се съдържат не само в пулпата, но и в маслото, корите и дори листата. Но не много хора знаят, че тиквените семки имат положителен ефект върху мъжката потентност, а понякога дори са по-добри от Виагра.

7 зелени подправки полезни за здравето

Факт е, че мастните киселини, съдържащи се в тиквените семки, увеличават производството на семенна течност и увеличават желанието за секс у мъжа. Освен това те намаляват риска от развитие на тумор в тазовите органи.

Освен всичко друго, пулпата на зеленчука е богата на йод и витамин А, които събуждат мъжкото либидо и възстановяват сексуалното желание.

Диетоложка определи най-добрата подправка за понижаване на кръвната захар

А витамините В и С, от своя страна, повишават активността на мъжките сперматозоиди, което е изключително важно, ако съпрузите се опитват да имат бебе.

Но това не е всичко. Оказва се, че медта и цинкът, който се съдържа в тиквата, са истински строителен материал за тестостерона, основния полов хормон при мъжете. Желязото играе значителна роля. То влияе върху кръвообращението в областта на таза, което отлично се отразява на ерекцията.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *