Най-възрастният човек в света разкри тайната си

Роднините на японеца Масадцио Нонаък, признат за най-възрастният човек на планетата, разкриха тайната на дълголетието му.

112-годишният мъж получи сертификат, потвърждаващ титлата му на най-възрастния човек на планетата. Мъжът е роден на 25 юли 1905 г. на остров Хокайдо. Масадцо има голямо семейство: седем братя, сестра и пет деца.

Както се съобщава на официалния уебсайт на Книгата на рекордите на Гинес, японците считат, че тайната на дългия живот е в любовта към сладкишите, четенето на вестници и къпането в горещи извори. Тази информация е потвърдена от внучката на Масадцио в телевизионно интервю.

„Той обича сладки – както японски, така и западни сладкиши“, казва Юко Нонака. Според нея дядото чете вестник всеки ден и често се гмурва в изворите, въпреки факта, че се движи в количката.

Пълен списък на храните, които трябва да хапваме след 60

„Той се нуждае от инвалидна количка, но е в добро здраве“ – казва тя.

Предишният рекорд принадлежи на 113-годишния Франциско Оливър от Испания, който почина през февруари тази година. Най-възрастният човек, който някога е живял на планетата, е Жан Луис Калман, който е живял до 122 години и 164 дни. Масадцо не е първият японец, който ще стане известен със своето рекордно дълголетие. През 2017 г. правителството преброи 68 000 души в Япония на възраст от сто и повече години.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *