Народно средство за превенция на гинекологични заболявания (РЕЦЕПТА)

С всяка изминала година броят на жените с различни гинекологични заболявания нараства. За съжаление възрастовата граница все повече пада. Профилактиката е от изключителна важност за ранната диагностика и по-ефективното лечение на редица болести.

Ежедневната консумация на авокадо е полезна

За съжаление доста дами по една или другапричина не обръщат внимание на здравето си. Една народна рецепта обаче може да им спести доста проблеми. Тя е подходяща за жени от всякаква възраст.

В основата на рецептата е малината. Благодарение на този плод, който съдържа салицилова киселина, се втечнява гъстата кръв. Това предотвратява образуването на кисти и фиброиди.

Рецептата:

Напълнете 3-литров стъклен буркан с малини, можете да използвате пресни или замразени плодове. Добавете шепа цвят на невен и 3 супени лъжици мед. Залейре с водка и оставете на тъмно място в продължение на 2 месеца.

Начин на употреба:

Взимайте 20 мл вечер за превенция. Като инфузионно лечение трябва да вземете по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Редовната консумация на бадеми е полезна

Малината има широк терапевтичен спектър и затова се наричат и женско зрънце. Тя има особено благоприятен ефект върху женското тяло. Съдържа фолиева киселина, витамин С, микроелементи, които позволяват забавяне на стареенето на клетките.

Като цяло малините са отлично лекарство от природата. Но обърнете внимание – те може да предизвикат алергии и хора, страдащи от подагра и бъбречни заболявания, е по-добре да се откажат от плодове, така че да не се влоши заболяването им.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *