Добавете сол към шампоана и няма да имате пърхот

Вярвате или не, обикновената сол може да се използва не само при готвене, но и при проблеми с косата.
Може да добавяте към шампоана си всякаква сол. Но си струва да си припомним, че трапезната сол съдържа само хлор и натрий.

Разбира се, те отлично се справят с почистването на мръсотията и себума, както и с пробуждането на космените фоликули, премахването на мъртвите частици. Но няма да обогатят скалпа с минерали. А морската сол е съвсем друг въпрос. Съдържа шестдесет и пет компонента, които работят на широк фронт. Такъв „мега набор“ е в състояние да направи чудеса.

Три неочаквани ефекта на солената тайна за красота:

• Елиминира повишеното омазняване на косата
За да ограничите количеството мазнина, което произвежда скалпа ви, просто добавете 2 до 3 супени лъжици сол към шампоана си и резултатите ще бъдат видими до една седмица.

Какво да правя със сухата коса

• Активно се бори с пърхота и други проблеми на скалпа
Само няколко супени лъжици сол, смесена с шампоан, ще ви помогнат да премахнете пърхота. Вярно е, че ако проблемът е много сериозен, тогава ще трябва да масажирате влажния скалп със сол в продължение на пет до десет минути, след като измиете косата си. Това ще даде невероятни резултати.

• Стимулира растежа
Има още един ефект, който със сигурност ще видите. Солта спира косопада и стимулира растежа на нови косми. Две супени лъжици сол в шампоана и масаж със сол помагат за целта.

Косата „обича” храни, които съдържат протеини

Важно е да знаете

За най-добри резултати ще трябва да направите около шест до девет солени процедури. Честотата им трябва да бъде в рамките на един, до два пъти, на всеки седем дни. След комплекса от солна стимулация, експертите препоръчват да се направи почивка. В продължение на шест месеца оставете скалпа да си почива от солените масажи и бани. След шест месеца можете да повторите солевия комплекс отново.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *