Какво се случва с нас, ако спрем секса: Точка 3 ни изплаши!

Малко неща могат така да повдигнат настроението ни и да ни заредят като едно от най-хубавите забавления откакто свят светува – секса. Мнозина подценяват значението на здравословния редовен секс.

Днес ще ви разкрием защо не трябва да се отказвате от секса.

Установена е идеалната продължителност на секса

Едва ли всички са наясно какво се случва с тялото ни, когато спрем да правите секс.

Представяме ви 8 меко казано притеснителни неща:

1. Болни по-често

Ако не правите секс дълго време, имунната ви система значително отслабва. Това означава, че е по-лесно микробите да влязат в тялото ви и да се заразите с грип или настинка.

2. Нивото на стрес се увеличава

Сексът е чудесен начин за намаляване на стреса. Редовният акт понижава количеството на хормоните на стреса и ви прави по-спокойни. Без секс се превръщате в бомба със закъснител!

3. Трудно ви е да го вдигнете

Колкото и да е странно, това е чиста истина: липсата на редовен секс често води до липсата на вълнение. При мъжете това се проявява в проблеми с ерекция, при жените – в невъзможността да се стигне до оргазъм. Затова не спирайте да практикувате!

Страхотен секс и повече въглехидрати! Животът е по-добър за жените на 50

4. Вашите сънища се променят

При някои хора нередовният сексуален живот предизвиква странни сънища. Например, може да сънувате секс сцени или да изпитате оргазъм насън.

5. С течение на времето губите желание да правите секс

Ако тялото ви забележи, че периодът ви на сексуално въздържание се е забавил, това намалява производството на полови хормони. След известно време вече не искате да правите секс и либидото ви се променя. Всичко това са признаци на липса на полови хормони.

6. Разстоянието между вас и партньора ви се увеличава

Когато хора във връзка рядко спят помежду си, междуличностното разстояние между тях нараства. В резултат на това започвате да се съмнявате в партньора си и намирате други хора за по-привлекателни.

Защо сексът намалява постоянно

7. Самочувствието ви спада

Не е изненадващо, че човек, когото не е харесван от никого, има спад в самочувствието. Но липсата на секс също има лош ефект върху благосъстоянието и дори може да доведе до депресия. Проучванията показват, че редовният секс помага да се справите с депресията и е почти съпоставим по ефективност с антидепресантите!

8. Имате повишен риск от рак

Мъжете, които не са правили секс от дълго време, имат повишен риск от развитие на рак на простатата. Затова си организирайте понякога освобождаване от отговорност – това намалява риска от рак!

Съгласете се, с такива причини всички сме задължени да правим редовен секс! Необходимо е за здраве!

И не забравяйте да споделите тази статия с приятелите си – ами ако те не знаят?

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *