Полезна храна, която всеки смята за вредна и я избягва

Без храна човек не може да оцелее. В същото време има много продукти, които се смятат за вредни за здравето. Не случайно съществува поговорката, че „Човек е това, което яде“.

Храните, гарантиращи разтърсващ секс

Но наистина ли може да сложим на храните само един етикет – полезна и вредна. Всъщност няма лоши и добри продукти. Такова разделение може да се счита дори за неправилно.

В края на краищата, например,  за определена храна можете да намерите много статии, които отбелязват нейните ползи и необходимостта да я хапвате. Но и ако я анализираме от гледна точка на ползите за хората със затлъстяване, по-вероятно ще получи повече аргументи срещу нея.

Така че кои продукти също получават смесени оценки?

Банани

За спортистите те са незаменим плод. Наличието на въглехидрати, чието количество варира според зрелостта на плодовете, позволява използването им като енергиен източник преди тренировка.

Основното е мярката, а и не бива да ги смесвате с каша, сушени плодове, тъй като можете да получите още по-голямо количество въглехидрати за едно хранене, което ще повлияе негативно на кръвната захар.

Бананът може да е в диетата, но в умерени количества.

Изключение, разбира се, са сушени банани: тяхното калорично съдържание на 100 грама е 346, докато в обикновен плод е 89. Така че и с тях трябва да се внимава.

Ежедневната консумация на авокадо е полезна

Картофи

Картофите в диетата също трябва да са под мярка поради съдържанието на нишесте. Въпреки че същата реакция по някаква причина не се случва, когато ядете ориз. Какви са приликите и разликите?

За хората нишестето е важен хранителен въглехидрат; съдържанието му в брашно е 75–80%, в картофите – 25%, в ориза – 78%. Важно е да консумирате картофи през периода на зреене и да добавите към тях зеленчуци.

В тази комбинация ще бъдат добра идея за гарнитура. А използването на картофите в сезона им ще ви позволи да получите всичките им полезни вещества.

Тестени изделия

За макароните трябва да се следи не дали са дебели или тънки. А какъв е съставът им. Производителите допускат измама, споменавайки, че тестените изделия са от твърди сортове пшеница. По-добре е да проверите: съставът трябва да бъде от 12 грама протеин, тогава можем да се каже, че това е качествен продукт.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *