Необичаен съвет: Как да ядете тестени изделия, без да напълнявате

Мнозина от нас обичат паста. Тя е вкусна, приготвя се сравнително лесно, а вариациите от ястия с нея са безброй.

В същото време, ако човек иска да сваля килограми, това не е храната, на която би се спрял. Много експерти съветват да се ограничат тестените изделия, ако искате да намалите обиколката на талията си.

Диетологът Алексей Ковалков обаче даде необичаен съвет как хем да хапвате пастата, хем на не качвате килца. Оказва се, че ако я приготвите и я приберете в хладилника, тя няма да навреди на фигурата ви, но трябва да изберете „правилния“ продукт.

Така че, ако харесвате тестени изделия и не искате да напълнявате, изберете тестени изделия от твърда пшеница – това е първото нещо. Според Ковалков такова брашно съдържа по-малко глутен.

Направете си нисковъглехидратен хляб

На второ място, тестените изделия, ако не бъдат достатъчно сварени и след това преминават през червата, те практически не се абсорбират.

На трето място, варените продукти трябва да се охладят за една нощ. Това се прави, за да се намали разграждането на нишестето до вода и глюкоза, което увеличава гликемичния индекс (ГИ).

Диетологът отбелязва, че ГИ в такива тестени изделия се намалява с почти петдесет процента. Така че отслабващите може да си позволят част от „правилната“ паста всеки ден.

В „правилните“ тестени изделия съдържанието на протеин трябва да бъде най-малко 12 грама на сто грама продукт. Пастата трябва да съдържа само брашно и вода.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *