Експерт обясни как да отслабнете, за да не увисне кожата

Ако човек свали бързо 15-20 килограма, тогава кожата му може да пострада и да не се върне към предишния си вид. За да не се случи това козметикът Марина Мотилева разказа как правилно да отслабнете.

Емилия Белчева: Главното при отслабването

При здрав човек кожата реагира бързо на колебания в теглото. Тоест, когато човек напълнее, тя се разтяга, без да се образуват стрии, а в обратния процес, отслабвайки, напротив, се свива според фигурата.

Много неща обаче може да попречат това да се случи. Състоянието на кожата може да бъде повлияно от възраст над 50 години, метаболитни заболявания, хормонални нарушения, недостиг на витамини. В тази ситуация кожата на отслабващ човек може да увисне като на куче шарпей.

Вътрешната страна на ръцете е особено засегната, така че е толкова важно да отслабвате и да работите едновременно върху състоянието на кожата. Освен това проблемна зона е коремът.

Най-лесният начин да отслабнете! Само погледнете ръката си и… (СНИМКИ)

В случаите, когато количеството на излишната тъкан е огромно, тогава само оперативна намеса би решила проблема. Но в този случай трябва да сте подготвени, че ще останат белези.

Но ако случаят не е толкова тежък, тогава може да опитате процедури за радиолифтинг, вакуумен масаж, импланти. Това ще помогне на кожата да стане по-плътна, обясни Марина Мотилева.

Освен това тя съветва в процеса на отслабване да правите редовно сух масаж с четка, да вземате контрастен душ, да правите обвивки, да пиете витамини и колаген. Това ще позволи на кожата да се чувства по-добре и да бъде по-еластична.

Освен това, ако планирате да свалите двадесет килограма или малко по-малко, тогава не чакайте, докато постигнете резултата, свържете се предварително с козметик.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *