Диетолог назова най-здравословната риба

Ползите за здравето от рибите са добре известни на всички. Не напразно в повечето добри санаториуми има специален рибен ден и диетолозите, представящи балансирано меню за една седмица, винаги включват рибни ястия в него.

Този продукт е богат на хранителни вещества и е с ниско съдържание на калории, лек и специален вкус.

Диетологът Лорън Манакър сподели информация за това коя конкретна риба е от голяма полза.

Фактът, че речните риби са по-малко полезни от морските, е добре известен. Въпреки това, рибата, чието местообитание е морето, има своя специфична миризма и вкус. Но трябва да се отбележи, че препоръчаната от Манакър риба няма остра миризма по време на готвене и има деликатен вкус. Нарича се Аляски минтай.

Включете ги в менюто си: Топ 5 храни с омега-3

Специалиската обясни, че тази риба съдържа много важни витамини, например В 12 и D, богати на протеини, различни минерали, както и калий и селен.

Освен това се отличава с големи ползи за профилактика на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, както и заболявания от онкологичен характер. Една порция от този продукт има от 50 до 1000 mg омега-3, която е от съществено значение за организма.

Месото увеличава риска от сърдечносъдови болести, единствено рибата не вреди

Значителен недостатък на морските дарове е значителната вероятност от съдържание на живак.

Минтаят обаче е една от най-безвредните риби в това отношение. Той дори е включен в специален списък, отразяващ рибите с най-ниско съдържание на вредни вещества.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *