MONICA BELLUCCI – тайни за красота

Една от най -горещите италиански красавици, Моника Белучи, въпреки че е на 54 години, има млада, жизнена кожа и тяло. Но как тя запазва красотата си?

Започва да взема студен душ през деня. Така кожата поддържа еластичността и твърди, че се стяга. Още използва термална вода и ревитализиращ спрей за лицето си.

Моника Белучи не е от тези пластмасови красавици. Красотата ѝ е естествена. Актрисата е напълно против всякакви пластични операции, но съветва да не забравяте постоянно да почиствате и хидратирате кожата. В допълнение, Моника много внимателно се грижи за устните, като не забравя да ги навлажнява.

Грим

Моника Белучи предпочита не много ярък грим. Тя използва малко основа за грим, подчертава красивите си италиански очи, добавя малко блясък към устните си или нанася червило, след това Моника пудри и зачервява и това е, гримът й е готов! Нещо повече, Моника Белучи признава, че е голям фен на така нареченото „голо“ лице, като по този начин естествената красота се скали!


„Имам доста пълни устни, които са склонни към изсъхване, така че трябва постоянно да хидратирам. Устните са много важни. С тяхна помощ вие говорите, ядете и се целувате “, казва Белучи. Тези, които осъзнават каква е естествената красота, ще знаят, че не гримът я кара да изглежда красива.

За ежедневна цел тя обича да използва естествени нюанси за очите. Любимите й цветове са кафяво или светло сиво.

Коса

Моника никога не използва сешоар и ютии за изправяне. Тя мие главата не повече от два пъти седмично и също прави къдрици от зехтин вместо маска. Освен това, избягва сушенето на косата със сешоар, за да я поддържа естествена и красива.

Храна

Не се ограничава постоянно в храната и обича да яде. Но ако тя трябва да свали няколко излишни килограма преди снимките, веднага се започва режим с по -малки хранения, предпочитайки да яде месо, зеленчуци и риба.

„Аз съм италианка и просто обичам храната. Аз съм всеядна, но италианската храна обичам най -много. Дъщеря ми харесвам. Обожават пастата и сиренето “, казва звездата.

Моника казва, отбелязвайки, че яденето и пиенето може да бъде всичко, основното в малки количества и никога не се обвиняват за храната.


Дейност

Моника Белучи никога не отрича, че спортът е важен за здравата и тонизирана фигура.

За да поддържа фигурата си, тя плува и прави йога. Тъй като не е човек със строга диета, тя трябва да положи малко повече усилия, за да работи върху телесното си тегло. Плуването е нейното любимо упражнение и се занимава с него  около 45 минути, 4 дни в седмицата. Често в Арсенал ѝ се появяват класове по кикбокс и капоейра. Белучи също практикува йога всеки ден. Тя вярва, че йога предлага пълнота на тялото и ума.

Пиенето на много вода е друго добро нещо, което Белучи следва като редовна диета.

За да поддържат стройната си форма, повечето европейски красавици се придържат към диетата за контрол на порциите. Белучи не е изключение. Диетичният стил й позволява да яде точно всичко, което харесва, въпреки, че е много изморителен.

Източник: Monica Bellucci

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *