Заради тези навици изглеждате по-стари

Много хора изглеждат по-възрастни, отколкото са в действителност, а ежедневните дейности допринасят много за това. И макар че не можете да повлияете на генетиката, можете да повлияете на някои други фактори.

Експерт обясни как да отслабнете, за да не увисне кожата

Някои хора изглеждат по-млади естествено, докато други изглеждат малко по-зрели. Определени навици могат да повлияят на това и те първо оставят своя отпечатък върху лицата на хората.

Кои са те?

Прекалявате с консумацията на алкохол

Алкохолът има редица негативни ефекти, които се забелязват почти веднага. Причинява дехидратация на кожата, но също така и зачервяване и напукани капиляри. Поради всичко това можете да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност.

Проучване от 2019 г. на повече от 2300 жени установи, че жените, които пият повече от осем напитки седмично, имат повече бръчки, подути околоочни зони и загуба на обем в централната част на лицето.

Как да стигнем японците по дълголетие?

Не пиете достатъчно вода

Ако не пиете достатъчно вода, това може да доведе до дехидратация, която може да се прояви като сухота на лицето, малки бръчки и тъмни кръгове. Според последните изследвания жените трябва да пият около 15,5 чаши течност на ден, а мъжете 11,5. Това включва вода, хранителни течности и други напитки.

Пушите цигари

Цигареният дим съдържа стотици токсини, а пушенето стеснява кръвоносните съдове и намалява циркулацията на кислород. Всичко звучи като рецепта за преждевременно стареене и науката потвърди, че наистина е така.

Проучване на 79 двойки близнаци установи, че пушачите имат по-изразени тъмни кръгове, бръчки около устните и отпусната кожа около бузите.

Не използвайте слънцезащитни продукти

Ако изложите кожата си на прекалено много слънце, това може да доведе до сухота и слънчево изгаряне, което не е благоприятно за младежки вид. С течение на времето UV лъчението може да причини трайно увреждане и кожни промени. За да избегнете това, трябва да прилагате слънцезащитни продукти всеки ден, поне 30 фактор.

Ядете твърде много захар

Колагенът и еластинът са две съединения в кожата, които гарантират, че тя остава здрава и млада. Захарта подкопава всичко това. Неотдавнашно проучване показа, че когато хората консумират големи количества фруктоза и глюкоза, те се свързват с аминокиселините колаген и еластин, като по този начин увреждат и забавят естествения процес на възстановяване на кожата.

Не получавате достатъчно сън

Докато спите, много системи в тялото се възстановяват и регенерират. Липсата на сън може да се види по лицето и според едно проучване при жени, които са спали добре, повърхностната бариера на кожата се е възстановила по-бързо, отколкото при тези, които не са спали добре.

MONICA BELLUCCI – тайни за красота

Твърде много стрес

Хроничният стрес с течение на времето може да причини промени на клетъчно ниво, по-специално може да промени структурата на клетките, които съдържат генетична информация.

Тези структури се наричат ​​теломери и когато се съкратят, доколкото могат, те умират. Това е буквално процес на стареене и хората с по-къси теломери ( дължината на теломерите се използва като биологичен маркер за стареене- бел.ред) имат по-голям риск от хронични заболявания.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *