Щом узнах какви чудеса върши редовното вдигане на ръце, започнах да го правя всеки ден

Ако някой ми беше казал по-рано: „Вдигни ръце нагоре и ще бъдеш по-здрав“, едва ли щях да повярвам. Но сега, след като проучих много книги по анатомия и прочетох куп статии, стигнах до извода, че това е много полезно упражнение.

Нека да разгледаме какъв вид упражнение е това, как да изпълняваме правилно и какво подобрява то.

Емилия Белчева: Главното при отслабването

Гръбначен стълб

Протягайки ръце към слънцето, разпръскваме прешлените си и ги оставяме да застанат на мястото си. Ежедневното разтягане възстановява предишната гъвкавост на гърба и премахва умората, а също така се бори с деформации и заболявания в областта на гърба и шията.

Стабилизиране на храносмилателния тракт

Червата започват да се разтягат, което допринася за проходимостта на храната и по този начин ни предпазва от застой и ферментация. Работата на стомаха се подобрява.

Продукти, които намаляват мазнините в корема

Излишната вода напуска тялото

Вече разбрахме как тази проста гимнастика може да помогне за изтеглянето на храна от хранопровода, а сега разбираме как водата стимулира тялото ни.

Когато пиете около една чаша вода, изпълнете упражнението с вдигане на ръце. По този начин нашите чревни стени се измиват и почистват, премахвайки всички токсини.

8 причини да хапвате по банан на ден

Функции за изпълнение

Не изисква време, можете да го изпълните, когато ви е удобно. При изпълнение вдигаме ръце нагоре и ги държим успоредно една до друга за 30 секунди. Не забравяйте да поддържате равномерно дишане, да насищате клетките с кислород.

Не е задължително да го правите постоянно, достатъчно е 2 пъти на ден: сутрин – заедно с упражнения и вечер – преди лягане. Това ще бъде достатъчно, за да направи позата „наситена“ с младост и да подобри процесите в тялото, защото дори самата поза означава радост и щастие.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *