Холивудски звезди махат гръдните си импланти

Премахването на гръдни импланти е тенденция, която набира скорост през последните две години. Ще ви посочим кои знаменитости са се решили на тази стъпка, както и коментар на мамолог защо се случва и как подобна операция се отразява на здравето на гърдите.

Виктория Бекъм

В писмо, адресирано до самата себе си още на 18 години, Виктория Бекъм разказва колко много е направила, за да промени себе си, вместо да се наслаждава на това, което е, което има.

Това касае и макиажът, и диетите, и операциите за увеличаване на гърдите. Всичко това било следствие на факта, че Виктория била много неуверена в себе си и уязвима. В един момент обаче, тя се избавила от имплантите, въпреки че все още не се чувства съвсем независима от чуждото мнение.

Виктория Бекъм споделя, че фотографиите на папараците и обсъждането на нейната външност все още могат да я засегнат и обидят, и смята, че чак към 60-годишна възраст ще започне изцяло да се чувства естествена. Затова препоръчва: „Получавай удоволствие от това, което имаш.”

Йоланда Хадид

Ако не знаете, тя е майка на моделките Бела и Джиджи Хадид, но на своя 55-и рожден ден тя като модел и майка на три деца публикува пост, в който споделя, че най-накрая се е избавила от всичко изкуствено в своето тяло: гръдни импланти, филъри, ботокс и прочее.

Йоланда подложила тялото си на манипулации, за да съответства на стандартите за красота, установени от обществото. Разбирайки обаче, че не е задължително да следва някаква мода и чужди мнения, тя се заела с поправяне на последствията от грешните си решения. Но това отнело години. Освен това здравето й било подложено на риск: един от имплантите бил повреден по време на спортуване с водни кънки. Силиконът проникнал в тъканта, а по-късно в тялото й открили грануломи.

Сега Йоланда Хадид съветва всеки да пази здравето си и преди да вземе такива отговорни решения, да събере много информация, като вземе предвид, че тя често идва от неточни източници.

Какво се случва с нас, ако спрем секса: Точка 3 ни изплаши!

 

Мена Сувари

В своите мемоари американската актриса и модел разказва как е успяла да преодолее травмите, свързани с емоционалното и сексуалното насилие, наркотиците и възприемането на собственото си тяло. Един от етапите да започне да приема себе си било премахването на гръдните импланти. Тя увеличила гърдите си няколко години след излизането на филма „Красота по американски”, с който се е прославила.

Обяснила своето решение с това, че искала „по-пропорционална” фигура: струвало й се, че така тялото й ще изглежда хармонично, роклите ще й стоят по-добре, животът й ще е по-лесен. Истината е, че това било опит да избяга от другите си проблеми, които операцията по промяна на външността не може да реши.

Когато Сувари се замислила за раждане на дете, тя отишла на лекар, за да узнае може ли да кърми с такива гърди. След което решила да премахне имплантите.

Аеша Къри

След раждането на второто си дете актрисата била недоволна от тялото си и решила да коригира формата на гърдите си с помощта на операция. По нейните думи, увеличаването не влизало в плановете й, но в крайна сметка, станало точно това. Аеша Къри била много недоволна от резултата и премахнала имплантите. Случило се по интересен начин: решила да открие вещ у дома си, която повече никога не иска да види и тя се оказала имплантите.

Ейдриън Байлън

На 18 години актрисата, певица и телевизионна водеща Ейдриън Байлън решила, че трябва да изглежда секси и женствено каквото и да й струва това. И увеличила гърдите си до размер DD. По-късно тя премахнала имплантите, тъй като наред с увереността в себе си, получила още повече комплекси: струвало й се, че гърдите й изглежда непропорционално и привличат прекалено голямо внимание.

Мелиса Гилбърт

По думите на актрисата, тя се оказала в капан на образ, който й бил натрапен от киноиндустрията: била млада и красива, но нейната фигура й изглеждала недостатъчно женствена. Стилистите й предлагали корсети, сутиени с чашки и подплънки, и това я подтикнало към мисълта, че собствените й гърди са малки. След раждането на първото дете и развода с мъжа й, който също я критикувал за гърдите й, Мелиса Гилбърт решила да се подложи на операция за уголемяването им.

И чак след 12 години дошло време да ги премахне, след като прочела, че срокът на годност на много от имплантите е 10-15 години. След премахването им актрисата започнала да се чувства по-добре: изчезнала болката в шията, станало й по-удобно да спи. Освен това й се струвало, че намалените гърди изглеждат хармонично.

Мелиса Гилбърт обръща внимание на всички, които искат да увеличат гърдите си, върху факта, че това не е еднократна операция. Впоследствие те трябва да бъдат наблюдавани, а после пък да бъдат заместени с нови.

 

Защо сексът намалява постоянно

 

Криси Тейгън

Актрисата и телевизионна водеща откровено разказва за живота си и това е важно за много хора. Когато Тейгън решила да премахне гръдните си импланти, тя съобщила следното на своята аудитория: „С тях беше класно, но аз го израснах. Сега искам удобно да мога да легна на дивана по корем и самостоятелно да си закопчея ципа на роклята.”

Освен това от момента на операцията по уголемяване минали повече от 10 години и Тейгън е трябвало да предприеме нещо със старите импланти. В такива ситуации много хора решават да възвърнат естествените си форми.

 

 

 

 

Д-р Галина Решетцова, к.м.н.: Операцията по отстраняване на протезите предпазва от спукването им

Какви проблеми решава операцията по премахването на гръдните импланти, освен естетически? Отговоря д-р Галина Решетцова, к.м.н., мамолог:

„Корекция се налага в неголям процент от случаите, средно само 5%. На практика никога не се налага имплантите да се премахнат веднага. В случаите, когато нещо не е станало както трябва и не е достигнат нужният естетически ефект, се провежда корекция. Понякога една, понякога две. Обикновено жените премахват имплантите след много-много години, когато те вече се износват и се появява риск да се спукат.

Срокът на годност на синтетичните материали, от които са изработени имплантите, е 10-15 г. През този период има риск от спукване, но категоричен срок на годност с точна дата за имплантите няма. Докторът се ориентира само по външния вид на импланта и състоянието на вътрешната и външната обвивка, според резултатите от ултразвук или магнитно-резонансна томография. Ако не се премахне имплантът, той може да се спука. По принцип отначало се спуква вътрешната обвивка, затова пациентът не чувства някакви изменения. Те могат да се открият само при контролен преглед от специалист.

Преди операцията е нужно да се отиде на мамолог, който да назначи необходимия набор от изследвания. Най-често в него влизат клиничен преглед и ултразвуково изследване. Мамография или магнитно-резонансна томография се назначават само по препоръка.

Всички жени с импланти трябва задължително да се изследват веднъж в годината и по-често – ако го е препоръчал мамологът при предишни посещения. Ако жената забележи нещо, което по-рано го е нямало, например деформация, зачервяване, силни болкови усещания или изменение на контурите, незабавно да се обърне към специалист.

Обикновено пациентките решават да не си поставят нови импланти, когато се налага старите да бъдат заменени, защото са се износили. На други пък, им е омръзнало да носят в себе си чуждо тяло, на трети им е харесала модата да бъдат естествени.“

Яна Бояджиева

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *