Диетолог посочи кои хора не бива да ядат кисело зеле
Полезното в много отношения кисело зеле не е такова за хора с някои особености в работата на стомаха.
В интервю с диетологът Анна Павличева бяха дадени съвети относно хапването на кисело зеле:
– Някои хора трябва да избягват този продукт.
Защо е важно да ядем по-често ферментирали храни?
Лекарят обясни, че киселото зеле, тъй като е богат източник на киселини, действа стимулиращо на храносмилането. Когато киселинността е ниска, а перисталтиката е бавна, включването на киселото зеле в диетата е от полза. Ако обаче човек е склонен към повишена киселинност на стомаха, киселото зеле не е за него.
Павличева изброи условията, при които такова зеле не трябва да се консумира.
Свръхкиселинност.
Стомашна язва.
Прекомерен растеж на бактерии в тънките черва.
Хистаминна непоносимост.
Източник: Здравето