Може ли да сядаме на тоалетната чиния в обществените тоалетни?

Хигиената е изключително важна, защото ни осигурява добра защита срещу различни микроорганизми, бактерии и други потенциални заплахи. Въпреки това, ако сте загрижени за нея твърде много, тя може дори да доведе до нервен срив и различни психологически разстройства.

Няма да повярвате колко по-бързи са били полетите преди 10 години!

Изисквания за лична хигиена

Днес ние сме идентифицирали 5 основни мита, които засягат изискванията за хигиена . Надяваме се, че като прочетете за тях, най-накрая ще се отпуснете и ще спрете да се притеснявате толкова много за ужасните микроби, които биха могли да застрашат вашето здраве.

ХИГИЕННИ МИТОВЕ

Не можете да седнете на тоалетната в обществени тоалетни.
Това съвсем не е така, ако не виждате мръсотия и нямате драскотини или порязвания по кожата, можете спокойно да седнете. Нашето тяло има достатъчно мощни защитни механизми за противодействие на заплахи. Не сте ли сядали на къси панталони на седалката на обществения транспорт повече от веднъж, без дори да мислите за хигиена.

Много по-опасен враг е водата, която служи за измиване. Тя разпространява бактерии в различни посоки. Повечето от опасните вещества попадат в тялото ни през дихателните пътища, поради което си струва плътно да затворите капака на тоалетната преди измиване.

MONICA BELLUCCI – тайни за красота

Конецът за зъби е добър за устата
Този факт не е потвърден. Много хора вярват, че използването на конци за зъби п-редотвратява появата на такива проблеми като кариес и заболяване на венците.Но за да повредите венците с конец е много лесно. Ето защо е необходимо с особена грижа да се използва този начин за хигиена на зъбите.

Трябва да вземете душ няколко пъти на ден
Това е един от най-лошите съвети, които дерматолог може да ви даде. Ако Вашият лекар Ви каже това, трябва сериозно да обмислите неговият професионализъм. Не трябва да се къпете изцяло всеки ден. Водата отмива горния защитен слой на нашата кожа, който действа като вид щит от различни бактерии и микроби. Разбира се, че е необходимо да се измият някои части на тялото, но да стоите под душа за 15 минути всеки ден е изключително вредно.

Колко опасни за очите са 3D филмите?

За измиване на интимни зони трябва да използвате специални препарати.
Много гинеколози препоръчват използването на обикновена вода за това. Всички видове сапуни и гелове често са изключително агресивни за кожата и могат да причинят силно дразнене, а понякога и алергии.

Трябва постоянно да предпазвате тялото си от всички бактерии и микроби
Това също не е напълно вярно. Нашият имунитет с малко контакт с най-малко опасните вещества само укрепва. Такова обучение е необходимо, защото само по този начин тялото ще може да издържи на много внезапни инфекции. Рискът от алергии е много по-рядко срещан при възрастни, чиито родители не са били прекалено предпазливи в детска възраст.

Основните изисквания за лична хигиена не са отменени. Въпреки това, във всичко, което правите, трябва да знаете кога да спрете.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *