Време е за епилация, как да изберем най-подходящия метод

Освен епилация има и депилация, за която се използват кремове, восък и електрически епилатори. В тези случаи обаче се унищожава само горната част, а самият косъм, ако се отстрани, не е за дълго.

В същото време кореновата част остава на място, причинявайки неудобства. По отношение на обезкосмяването, в този случай самият космен фоликул се разрушава и предотвратява по-нататъшния растеж.

За да разберете спецификата на различните процедури за епилация, трябва да разгледате всяка поотделно.

Кремове за депилация.

Кремовете за депилация съдържат химикали, които при достигане на корените на космите започват да разтварят кератина, който ги изгражда.

Същността на този метод е равномерно разпределяне на специален крем върху кожата и след известно време отстраняването му с шпатула, заедно с космите.

Плюсовете са, че този метод е лесен и безболезнен. А недостатъците са, че кремът има специфична миризма, а космите растат доста бързо.

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи?

Восък.

Студеният восък е вид полуфабрикат. Факт е, че вече е нанесен върху ленти, които трябва да се затоплят в дланите и да се нанесат върху кожата. След това е необходимо да издърпате с рязко движение, в посока, обратна на растежа на косъма.

Когато се използва правилно, този метод има дълготраен ефект. Обаче много боли. В допълнение, космите могат да започнат да растат, тъй като не всички от тях са напълно изтръгнати, някои просто се отчупват.

Епилатор.

По-правилното име на това устройство е електрически депилатор. Асортиментът на този продукт непрекъснато се увеличава и броят им нараства.

Но това е само плюс, защото най-новите модели много по-добре премахват космите. Като правило най-добрите епилатори са тези с масажни четки и охлаждащ ефект.

Това е доста бърз и ефективен начин. Единствените недостатъци на този метод са, че е непоносимо болезнено премахването на космите в бикини зоната и подмишниците.

Лазерна епилация.

Този метод включва премахване на космите с лазерен лъч. Енергията, преминавайки през косъма, го унищожава и, като че ли, „запечатва“ съда, от който расте. По принцип ходът на процедурите се състои от 10-12 сеанса, които трябва да се провеждат на всеки 4-6 седмици.

Този метод е подходящ за всяка кожа, с всеки път космите ще бъдат все по-малко. Въпреки това, трябва да бъдете внимателни при избора на салон, в който ще се извършва процедурата.

Ако се извършва непрофесионално или с остарял лазер, изгаряния и белези може да останат върху кожата.

Прост и ефективен начин как да заспим за 60 секунди

Фотоепилация.

По време на този метод на епилация, върху кожата се нанася специален гел, за да не се изгори зоната на епилация по време на процедурата. След това се използва апарат, който благодарение на периодичните светкавици унищожава космените фоликули.

След известно време част от третираните косми ще паднат, а останалата част не трябва да се пипа в никакъв случай, така че те да расте отново преди следващото посещение при специалист (в рамките на 2-3 седмици).

По принцип са необходими 6-10 процедури за пълно отстраняване. По този начин можете да се отървете от космите от всяка част на тялото. Но за светли косми този метод няма да работи.

Факт е, че устройството просто не разпознава пигмента на косъма и не може да го премахне. Освен това този метод не осигурява 100% гаранция за епилация, така че космите може да се появят отново след известно време.

Електролиза.

Във фоликула се вкарва тънък електрод. Към иглата се прилага микроток, който произвежда микроискра с висока температура. Искрата попада в космения фоликул и го унищожава.

В този случай сесиите могат да отнемат повече от една година. Но космите ще бъдат напълно премахната завинаги. Този метод е много болезнен и скъп.

Ново изследване разкри как да удължим живота си с 10 години

Елосна епилация.

Елос – „електро-оптична синергия“. Този метод се основава на комбинацията от светлинна енергия с високочестотен ток. За да предпази кожата от прегряване, технологията е проектирана по такъв начин, че светлината да разпределя температурата към косъма.

В третираната област на тялото космите ще избледнява тпостепенно, в продължение на месец, до следващата сесия. Става забележимо само след 4-8 процедури.

Този метод е практически безболезнен и по време на него кожата не се уврежда. Освен това отстранените косми никога няма да пораснат.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *