Как да идентифицираме хормонален дисбаланс по външния си вид

Хормоналният баланс на тялото ни е много крехък. Той може да бъде нарушен от нездравословна диета, от липса на спорт и сън, както и от хроничен стрес.

За съжаление, дори и да практикувате здравословен начин на живот, хормоналният дисбаланс също може да бъде ваш проблем.

Фактът, че в организма е настъпил хормонален дисбаланс, може да се разбере по външни признаци, каза ендокринологът Елина Шарифулина.

Боровинките имат противораков ефект и укрепват имунната система

За какво да следите?

Обърнете внимание на походката си. При хормонален дисбаланс човек ходи уморен, влачи краката си. Друг знак е, че клепачите му винаги са леко покрити.

Това са симптоми на хипотиреоидизъм и трябва да се свържете със специалист, който ще предпише лечение, за да помогне на изравняване на нивата на хормоните.

Промените в стойката и тялото също са знак за хормонален дисбаланс. В този случай мазнини се задържат в горната част на тялото (раменете, горната част на гърба, лопатките), а долната част става по-малка, почти се „стопява“.

97% от хората готвят ориз погрешно! Включително опитни готвачи не знаят как да премахнат арсена

В този случай жените стават сходни с мъжете, тъй като раменете им стават много широки, а бедрата – тесни. Това може да е и синдром на Кушинг.

Според външни признаци може да се определи и наличието на захарен диабет или преддиабет, отбеляза специалистът.

Такъв пациент усеща жажда през цялото време, има сухи устни. Ожулванията и рани при високи нива на захар не се лекуват лесно, а и човек усеща сърбеж през цялото време.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *