Диетологът посочи „златното правило“ на абсолютно всяка диета

Лято е и все по-често се замисляме за фигурата си. Някои са започнали още от пролетта различни диети и упражнения в желанието си да свалят килограми. За съжаление обаче ефектът не винаги е желаният. 

BHB&Keto Liquid – Най-мощното средство за отслабване и изгаряне на мазнини

Може би си мислите, че това е заради избора на грешна диета. Според диетологът Марина Гуляева причината се крие в съвсем друго нещо.

Според нея няма значение какъв е хранителният режим, стига да се спазва едно златно правило.

„Премахнете храни, които добавят калории от вашата диета. Такива които включват захар, мазнини, транс-мазнини “, обяснява експертката.

Хората на възраст 40+ определено трябва да се движат малко повече, тъй като метаболизмът започва да се забавя поради възрастта. Ако физическата форма не позволява да се правят комплекси от упражнения и кардио, тогава поне трябва да правите упражнения и загрявки сутрин и да ходите повече вечер. Също така плуването е полезен вариант.

„Често новите ми пациенти се оплакват, че ограничават храната, но все още не могат да отслабнат и питат защо“, казва диетоложката и отговаря:

MONICA BELLUCCI – тайни за красота

„Просто е. Тялото не е особено склонно да изразходва резервите си. Следователно трябва да му помогнете с натоварване. Затова „златното правило“ е в ежедневни упражнения и умереност в храната.“.

По думите ѝ в някои случаи само посещението при ендокринолог може да реши проблема. Тъй като проблемите с щитовидната жлеза, инсулиновата резистентност не позволяват свалянето на тегло.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *