Мъжките хормони: Как тестостеронът влияе на мъжете?

Известно е, че хормоните оказват влияние на човешкия организъм. Съществуват стереотипи, че само женските хормони влияят на поведението и състоянието, но това съвсем не е така!

Научни сътрудници от Съединените щати проведоха изследване в тази област. Резултатите от тяхната изследователска работа бяха опубликувани на сайта на Калифорнийския технологичен институт и в някои специализирани издания.

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи?

Изследването доказа, че мъжете с високо ниво на тестостерон са склонни да приемат спонтаннии решения, основавайки се на собствената си интуиция. Освен това практически винаги те не са способни и не са готови да признаят собствената си неправота.

В експеримента били включени повече от 200 представители на силния пол, подбрани на случаен принцип. На тях им било предложено да приемат или доза хормон или плацебо. След това доброволците преминали тест, включващ няколко различни математически задания, които изисквали внимателно обмисляне и проверка.

Как се слага презерватив правилно и още важни неща за използването му

В резултат, тези мъже, които са приели доза тестостерон, по-често от останалите давали неверни отговори, тъй като се опирали на първото си интуитивно чувство. Също така, те не опитвали да проверят своите решения, следвайки пътя на логиката. 

Учените смятат, че поведението им се обяснява с високите нива на тестостерон, които увеличават чувството на увереност у мъжете, дори и това да не отговаря на действителността. Когато човек е прекалено самоуверен, той не е способен да разбере, а също и да поправи своите грешки.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *