Храните, които ни помагат да пречистим белите си дробове

Последните изследвания показват, че подправки като чили и люти чупки помагат за прочистването на белите дробове, пише Patient.co.uk

Цигарите съдържат повече от четири хиляди отрови, а редица съставки са идентични на тези, които се намират в токсичните сметища.

Пушенето оставя следи в белите дробове, където наред с другите токсини се натрупват и опасните катран и никотин.

Билкови рецепти при болен стомах

Лютата храна помага за разлагане на излишната слуз и катран в белите дробове, а също така помага на организма по-лесно да ги премахне.

Какво друго можем да консумираме повече, за да пречистим белите си доброве и да поемаме въздух свободно? Вижте:

Вода

Източник: Thinkstock/Guliver

Тя е най-доброто средство за прочистване на организма. Добрата хидратация е от решаващо значение за здравето и ускорява процеса на почистване от токсини.

Магнезий

Източник: Thinkstock/Guliver

Той се препоръчва на хора, страдащи от астма, може да увеличи капацитета на белите дробове. Най-простият и естествен начин за снабдяване на организма с този минерал е консумацията на ядки и боб.

Чесън и коприва
 

Източник: ThinkStock/Guliver

Чесънът е универсална съставка, която предотвратява появата на много болести, включително рак и инфекция на белите дробове, помага за изхвърлянето на токсините от организма. Копривата пък е богат източник на желязо и е много полезна като средство за дезинфекция на белите дробове и в борбата срещу инфекциите.

Грейпфрутът и нарът

Източник: ThinkStock/Guliver

Тези плодове също почистват белите дробове, а действието им е сходно с това на ябълките. Нарът съдържа редица антиоксиданти, а те забавят развитието на белодробните заболявания.

Джинджифил

Източник: Thinkstock/Guliver

Като естествен лек, джинджифилът помага в защита от лошите заболявания. Той е още едно силно средство за изхвърляне на токсините от белите дробове.

Какво ще се случи ако пием доматен сок всеки ден

Вдишването с масла
Ароматерапията се препоръчва два до три пъти седмично. Най-подходящите етерични масла са от евкалипт, мента, розмарин или мащерка. Това ще помогне по-бързо да се почистят белите дробове от токсините.

Източник: Patient.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *