Зъбен камък… Довиждане!

Посещението при зъболекар никога не е приятно изживяване. Дори когато се касае не за болен зъб, а за просто отстраняване на неприятния зъбен камък, пак повечето хора предпочитат да си го спестят.

Оказва се обаче, че може да отстраним зъбния камък без да прибягваме до неприятното му „изкъртване“ при стоматолог. Всичко става бързо и лесно с една проста рецепта. Продуктите за нея пък ги има във всяка къща, а и не струват много. Още един плюс освен поразителния ефект е и ниската цена.

Защо в никакъв случай да не държим четката за зъби в банята

Какво ви е нужно и как да го направите:

Смесвате 1 с.л. сода за хляб (сода бикарбонат) с ½ ч.л. готварска сол. Намокряте четката за зъби с топла вода, след това я потопете в приготвената смес и изтъркайте зъбите си. После изплакнете със студена вода.

След това смесете ½ ч.чаша 3%-ва кислородна вода) с ½ ч.чаша топла вода и жабурете в продължение на 1 минута. Изплакнете отново с чаша студена вода. Повтарайте описаната процедура според организма ви и степента, в която се образува зъбен камък.

Съвет: Мийте старателно зъбите си с паста три пъти дневно. Правете всичко това и дъхът ви ще е свеж, а зъбите чисти и бели.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *