Пет плода, които поддържат кожата млада

Подмладяването на кожата и връщането ѝ към сияен вид не е възможно само при козметик. Здравето на кожата се определя не само от грижите, но в по-голяма степен и от диетата.

И има някои продукти, които могат да бъдат особено полезни в това.

Плодовете са в състояние да противодействат на стареенето. Татяна Филипова, диетолог, ендокринолог, посочи пет плода, които помагат на кожата.

Черният шоколад е полезен за холестерола

Авокадо

Този популярен плод съдържа много здравословни мазнини и хранителни вещества и е богат на витамини, минерали като желязо и фолиева киселина.

Авокадото има благоприятен ефект върху кожата, сърцето и кръвоносните съдове, както и протичането на вътрешните процеси в организма.

Подходящо е за включване в ежедневното меню като добавка към салати, сандвичи или като самостоятелно ястие.

Киви

Кивито има мощни антиоксидантни свойства. Особено богато е на витамин С, който забавя процесите на стареене, подобрява работата на сърцето и бъбреците.

Холивудски звезди махат гръдните си импланти

Кайсия

Южният плод съдържа голямо количество витамини, минерали и фибри. Именно последното има положителен ефект върху стомашно-чревния тракт, подобрявайки усвояването на хранителните вещества.

Круша

Крушата съдържа специални вещества, които неутрализират ултравиолетовата светлина, която е виновникът за стареенето на кожата. Освен това плодът е богат на витамини и минерали: витамини А, С, Е, група В и др.

Лимон

Ползите за здравето на лимона са подобни на кивито – този плод е естествен антиоксидант. Лимонената киселина, от друга страна, помага за по-доброто усвояване на желязото в човешкото тяло, което е незаменимо за работата на вътрешните системи.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *