Откриха нов неочакван начин за удължаване на живота

Британски учени от Йейлския университет проведоха проучване заедно с колеги от Харвард и откриха нов неочакван начин за удължаване на човешкия живот. 

Според тях пеенето има благоприятен ефект върху здравето и подобрява психическото и физическото ни състояние. В тази връзка изследователите заявиха, че тази дейност спомага за увеличаване на продължителността на живота.

Най-възрастният човек в света разкри тайната си

Освен това пеенето намалява риска от деменция и болестта на Алцхаймер. Също така този процес има благоприятен ефект върху мозъка, тъй като осигурява доставката на повече кислород. Пеенето може също така да понижи кръвното налягане и да предотврати или премахне симптомите на депресия.

Смятае се, че, когато човек пее любимите си песни, в тялото му се отделят ендорфини – те също подобряват настроението и хората се чувстват по-щастливи. В същото време, казват експертите, гласовите способности не са важни, тъй като пеенето има положителен ефект върху общото състояние независимо от това дали е фалшиво или не.

Падна голямата тайна на най-опасното нещо в кухнята

рез октомври учени от Норвежкия университет за наука и технологии откриха, че интензивното обучение в продължение на пет години е ефективен начин за подобряване на здравето, подобряване на качеството на живот и забавяне на стареенето.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *