Гърците изнемогват, ето какво се случва

Подготвя се програма за намаляване на ДДС на хранителните стоки, съобщи пред парламента на Гърция финансовият министър Христос Стайкурас. Опозицията настоява за регулиране на цените на електроенергията и на горивата, съобщава БНР.

Опозиционните партии в парламента настояват да се вземат незабавни мерки за подобряване на жизнения стандарт на гърците. Социалистите изнесоха данни за драстично покачване на цените на стоките от първа необходимост, които са „нелогични“ по отношение на приходите в страната.

Депутатите приканиха правителството незабавно да постави горна допустима цена поне на хранителните стоки и да реагира срещу търговци със спекулативни цени.

Въпреки острите дебати по отношение на цените на горивата, министри съобщават, че няма да се намали акциза върху бензина, след като цената на литър безоловен бензин вече премина 2 евро.

Омега 3 мастните киселини – вълшебните добавки


Гърците плащат най-скъпия ток сред европейските страни, а заплатите са на „балканско ниво“, заявиха социалистите.

Да се вземат мерки незабавно, защото голяма част от гърците изнемогват и не си позволяват дори неща от първа необходимост, настояват пред правителството депутати от опозицията.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *