Експертка посочи две категории хора, които трябва да избягват червената риба

Солената червена риба е любим деликатес на много хора. Покрай Нова година дори тези, които обикновено избягват подобни храни, се опитват да си я купят.

Искате да сте вечно млади? Яжте тези 10 храни!

Известно е, че червената риба е много полезна и се препоръчва като диетична и здравословна храна.

Въпреки това диетологът Наталия Нефедова посочва, че тя не на всеки влияе еднакво добре. Има две категории хора, които трябва да се откажат от нея.

Става дума за пациенти с хипертония, тоест хора, страдащи от високо кръвно налягане, и такива, които имат проблеми с бъбреците.

Те трябва да заменят осолена риба с други морски дарове, които не са солени, казва експертката.

Високото съдържание на сол в ястието може да бъде вредно за здравето, включително и за тези, които нямат хипертония и бъбречни заболявания.

Черният хляб не бива да се съхранява заедно с белия в жегите!

Д-р Мясников отбеляза, че рибата е полезна само когато се отглежда в природата. Според него сьомгата, която сега се продава масово, е „морска свиня“, която е специално отглеждана и хранена, също като прасетата. В този случай мазнината ѝ не се различава от свинската мазнина.

Диетологът Михаил Гинзбург пък отбеляза, че отглежданата във ферми пъстърва или сьомга, поставя под съмнение ползите от тях. Ако храните рибите по същия начин като прасетата, тогава мазнината, която образуват, е най-често срещаната, а не тази, за която всички са чували, че е полезна.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *