Природните аномалии причиняват недостиг на кислород в тялото

Кардиологът Полина Астраханцева изказва мнението, че хипоксията, представляваща крайно ниска концентрация на кислород в човешкия организъм, може да възникне заради влиянието на времето навън. Тя обяснява, че такова явление може да се наблюдава в период на понижаване или повишаване на атмосферното налягане, когато наближава циклон или антициклон. 

Д-р Астраханцева

Д-р Астраханцева забелязала, че хипоксията засилва предразположеността на организма към инфекция. Към такова състояние са склонни на първо място хора с патологии, като болести на сърцето и съдовете, бронхиална астма, ХОББ, неврологични нарушения. Тя изброява симптомите, позволяващи да се определи възникващата у човека хипоксия:  

► учестено дишане, задух;

► усещане за недостиг на въздух;

► главозамайване;

► рязка слабост;

► необичайно бърза уморяемост и отпадналост;

► припадък;

► гърчове.

Пет начина за понижаване на кръвната захар без хапчета

По тези причини, заради някои симптоми на хипоксията, предизвикани от природни аномалии, състоянието може да се сбърка с коронавирусна инфекция. Специалистът добавя, че хората,  чувствителни към природни аномалии, в период на промени в атмосферното налягане е най-добре да се намират сред природата, където има повече кислород в атмосферата, а също и да изпълняват дихателна гимнастика. Имайте предвид, че от такъв вид хипоксия могат да пострадат и напълно здрави хора.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *