Симптоми на пневмонията

Симптомите на пневмонията стават очевидни, чак когато белите дробове силно се засегнат и възникне характерната кашлица. Но, да, болестта може да се открие, още преди да настъпят тежките поражения. Медиците посочват симптомите, които могат да се проявят, още преди стадия на кашлицата. 

Колко често трябва да почиваме, за да удължим живота си?

Вижте кои са те:

• Необяснима слабост е един от тези признаци за възпаление на белите дробове. Като тази слабост няма никаква връзка с начина на живот или с каквито и да е други провокиращи я причини. Освен това на човек може леко да му се понижи температурата. 

• Болки в тялото е друг симптом на пневмонията, който възниква преди кашлицата. Те се появяват, защото възпалението на белодробната тъкан се увеличава като обем и допира съседните нервни тъкани. Болката в гърба отляво или отдясно може да е знак за едностранна пневмония. При двустранна пневмония болковите усещания засягат гърба, местят се и към корема, ребрата, лопатките.

• Промяна цвета на кожата също говори за пневмония. Тя може да побледнее или да придобие жълтеникав оттенък. Това се забелязва особено по лицето. Този симптом възниква заради понижаването на белодробната активност, което се обуславя от лошата циркулация на кръвта и недостига на кислород.  

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *