Не вярвайте на вътрешния си глас и ще се отървете от мързела!

„Не оставай днешната работа за утре!”, гласи старата поговорка.

Често обаче мързелът е по-силен и ни кара да отлагаме, а според психолози той е основната пречка човек да се усъвършенства. Ето няколко прости начина да се справите, стига вече да сте приели, че наистина имате проблем.

№1 – Не вярвайте на вътрешния си глас! Обичайно, когато сме уморени, си мислим, че можем да отложим едно или друго, за да спестим енергия. А всъщност запасът е много по-голям. Затова в подобни моменти, опитайте да отхвърлите тези мисли и емоции и да свършите това, което трябва.

Топ 7 причини за появата на екзема

№2 – Ако мързелът се превръща в системно поведение, се замислете дали пък не става дума за заболяване, например за проблем с щитовидната жлеза. Затова все пак си направете профилактичен преглед. Ако се окаже, че всичко е наред, може би ви трябва психолог.

№3 – Натоварете тялото си! Хората, работещи с години в офиси и дълги часове в една позиция, изключително често се чувстват отпаднали и са силно склонни към мързел. Причината е, че тялото привиква да е пасивно и без тонус и с времето става все по-трудно да се появи желание за движение. Затова започнете да спортувате, дори и първоначално за кратко. Не е случайно, че в миналото имаше утринна гимнастика!

7 трика за отслабване при инсулинова резистентност

№4 – Поставяйте си цели! Трябва да е нещо, което ви харесва, и което може да извършите единствено вие. Това несъмнено ще заставя мозъка да търси решения чрез действия.

№5 – Правете си подаръци! Изпълнението на целите ежедневно или работата за една по-голяма изискват усилия. Възнаградете се, когато ги извършите, като сами изберете по какъв начин! Този подход създава позитивен подход към всекидневните занимания и гони мързела.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *