5 плода, които ще почистят кръвоносните ви съдове

Изяждате един плод – и хоп, холестеролът започна да се топи пред очите ви? Разбира се, това не се случва: имате нужда и от достатъчно физическа активност, както и от балансирана диета.

Поставете до леглото си три резанчета лимон, резултатите ще ви смаят

Френските диетолози обаче изброиха пет чудотворни плода, редовната употреба на които ще помогне в борбата с „лошия“ холестерол и ще прочисти кръвоносните съдове.

Aвокадо

Авокадото е истинска съкровищница от хранителни вещества, този плод – да, това е несладък плод – е богат на мононенаситени мазнини, които ще подпомогнат здравето на сърцето. В допълнение, той съдържа витамин В3 или ниацин, който помага да се поддържат нивата на холестерола под контрол.

Червен грейпфрут

Не всеки го обича, но все пак трябва да му отделите внимание. Грейпфрутът има добра способност да понижава нивата на холестерола, а антиоксидантите, които съдържа, пазят здравето, помагайки в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

Черният шоколад е полезен за холестерола

Портокал

Портокалът съдържа стероли, които помагат за понижаване на общия холестерол. Портокалите могат да се ядат и пият, сервирани като сок за закуска, в идеалния случай прясно изцедени. Ако ги използвате, след няколко месеца резултатът няма да закъснее.

Ягода

Щом настъпи сезонът на ягоди и други червени плодове, побързайте да ги включите в менюто си. Ако ядете десетина плодове на ден, значи значително ще намалите нивото на триглицеридите, от които зависи нивото на холестерола. Освен това включете боровинки в списъка си с плодове.

Черният хляб не бива да се съхранява заедно с белия в жегите!

Ябълка

Кората на ябълката и фибрите, които съдържа, се борят с мазнините и холестерола. Освен това, този плод е зареден с антиоксиданта кверцетин, който може да помогне за успокояване на затрудненото дишане и да помогне на белите дробове. Казват, че една изядена ябълка отлага посещението при лекар с един ден. Яжте този чудотворен плод колкото искате и болестите ще ви заобиколят.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *