Древна тибетска рецепта за младост

Няколко познати билки, но приготвени и приемани по определен начин, може да ви помогнат да запазите младостта си. Рецептата е на тибетски монаси и е доказала ефективността си във вековете. Начинът й на приготвяне не е труден. Ще ви трябват: жълт кантарион, цветчета от безсмъртниче, брезови пъпки и цвят от лайка – в равни количества, по 100 грама.

Смелете всичко много фино. Например, с помощта на кафемелачка. Смесете билките, поставете ги в прозрачен стъклен буркан и затворете плътно с капак. Съхранявайте на тъмно място.

Правила за приготвяне

Приготвяйте и пийте лечебната смес по следната схема. Залейте 1 с.л. от билковата смес с 500 мл вряла вода и оставете да се запарва не повече от 40-50 минути. След това прецедете. Оптималната температура за приемане е 30-35 градуса.

Новата мода – чисто хранене!?

Как да приемате запарката?

Получената билкова отвара трябва да разделите на 2 части:

Част 1 – приемайте вечер преди лягане. Не по-рано от 1,5-2 часа след вечеря. След това не трябва да пиете и ядете нищо.

Част 2 – пийте сутрин на гладно, половин час преди хранене, след загряване. В този случай е по-удобно да използвате термос.

Трябва да приготвяте напитката всеки ден вечерта, а останалото количество да приемате сутрин. Пийте я само прясно приготвена.

Ако по някаква причина сте пропуснали приема на отварата от тибетски билки, ще трябва да си сварите нова.

Препоръчително е да пиете отварата в продължение на 2 месеца, но правете почивки. Например, пийте една седмица и направете почивка няколко дни. Или приемайте един месец, с една седмица почивка след това. Оптимален е първият вариант. Тъй като организмът все пак е подложен на натоварване, трябва да му давате малко почивка.

Такива курсове трябва да се провеждат веднъж на всеки 5 години.

Най-възрастният човек в света разкри тайната си

Преди да решите да приемате отварата, няколко полезни съвета:

• Внимателно проучете всички противопоказания за всяка билка поотделно.

• Спазвайте стриктно всички указания за употреба, дозировка и време. В противен случай, използването на отвара от тибетски билки няма да ви бъде от полза.

• Бъдете готови за факта, че някои заболявания по време на приема може да се обострят. Но това ще е за кратко време, тъй като организмът се прочиства.

• Изцяло се въздържайте от алкохол за периода на употреба, тъй като ще подложите на голямо натоварване черния си дроб. А и билката безсмъртниче има свойството да задържа алкохола в организма. Не използвайте по време на бременност и кърмене.

• И най-важното е да се пие не повече от веднъж на 5 години!

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *