Внимание: Тези храни предизвикват акне

Професорът и диетолог Линда Ван Хорн в Медицинското училище Fayeberg каза пред Discover Magazine, че здравето на кожата е пряко свързано с храненето. Тя нарече храни, причиняващи акне, и препоръча здравословна диета.

Диетологът отбеляза, че проблемите с кожата често възникват поради недохранване. Ван Хорн обясни, че някои храни предизвикват акне и други суха кожа. Според професора много изследвания доказват, че акнето се влошава при пиене на краве мляко, затова тя съветва да се сведе до минимум количеството на млечните продукти в диетата.

Освен това Ван Хорн цитира данни от други изследвания, които показват, че консумацията на какао и шоколад води до обостряне на кожните проблеми. Затова тя препоръчва да се яде по-малко сладко. 

Плодове и подправки, които топят килограмите

Според диетоложката дори здравословните на пръв поглед храни могат да влошат външния вид на кожата. Всяка храна с висок гликемичен индекс, като бял ориз, картофен чипс или хляб, може да причини акне.

„Пържените картофи и чипсът са богати на рафинирани въглехидрати, повишават нивата на кръвната захар и повишават нивата на хормоните, които причиняват обриви“, казва Ван Хорн. Според нея спазването на здравословна диета и избягване на много захар ще помогне за подобряване на състоянието на кожата и ще се отървете от акнето.

Тя препоръчва да се яде повече риба, орехи и ленени семена, тъй като те съдържат основни омега-3 мазнини за кожата. И също така съветва да включите в диетата здравословни масла, като зехтин и храни, богати на антиоксиданти, като зелен чай, плодове и горски плодове.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *