Как да нормализирате червата?

Червата са като втори мозък. Всички лекари се съгласяват, че ако има нарушение в работата на този орган, цялото тяло страда. Подуване на корема, акне, диария, болка в ставите, киселини, лошо настроение – това са само някои от резултатите от дисбаланса. Ето защо диетолозите се фокусират върху подобряването на този важен орган.

Откакто червата са получили голямо внимание. Всяка страна по света има свои специални методи и традиции, които помагат на целия стомашно-чревен тракт. Ще разкажем за най-интересните и достъпни за всички варианти.

Чревно здраве

Как да разпознаем дефицита на витамин B12, изкачвайки стълбите

Имайте предвид, че за да се подобри работата на червата трябва да се подходи всеобхватно. Ето защо, преди да изберете начин да подобрите функционирането на този орган, трябва да обърнете внимание на вашите навици. Има четири основни компонента на този въпрос. Това са активен начин на живот, хранене, добър сън и способността да се отпуснете. Дори малки промени във всяка от тях имат положителен ефект върху чревната функция.

Ако чувствате дискомфорт в червата, опитайте се да вземете пробиотици. Особено ако приемате антибиотици, често пиете алкохол или пушите.

Ето как подобряват здравето на червата в различните страни.

Германия
В Германия най-добрият лечител за червата е киселото зеле. Той е богат на витамини С, В и К, съдържа малко калории и много млечна киселина, която е източник на полезни бактерии. Най-добре е зелето да е малко топло. 

Индия
Традиционната индийска кухня отделя специално внимание на храносмилането на храната и използва подправки, които имат положителен ефект върху храносмилането. Много индийци подготвят домашно кисело мляко от живи култури и му добавят необичайни подправки.Използват се различни аюрведични добавки. Между другото, млякото с куркума се среща все по-често в западните страни.

За какво помага активният въглен?

Китай
Традиционната китайска медицина казва, че е по-добре да се извършват каквито и да е методи за нормализиране на работата на червата в рано сутрин. В края на краищата те работят най-добре между 5 и 7 часа сутринта, така че по това време китайците се опитват да пият чаша солена вода за пречистване. Също така полезни са глог, червена бобова каша, чай от канела и жито.

И къде без масаж – от пъпа до периферията с кръгообразно движение по посока на часовниковата стрелка. Акупресурата също помага: опитайте се да натиснете върху точката в основата на палеца, между палеца и показалеца и на върха на средния пръст. Това помага за очистването на червата.

Япония
Японците се доверяват на ферментирали храни. В диетата си те включват совева мисо паста, соев сос, марина и зеленчуци. Експертите също препоръчват амазаке – напитка, произведена от ферментирало оризово мляко. Друга тенденция от последните години – чай ​​с ферментирали билки.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *