Ето какво трябва да знаем преди да си направим домашна маска за лице

Има случаи, когато е трудно да се определи основният проблем на кожата и момичето започва да се лута между различните видове маски – витаминозни, за  подхранване и възстановяване. Ами ако има нужда от всеки от тези видове? 

Вземете супер хидратиращата маска. Ако кожата е суха, другите компоненти няма да поправят ситуацията. Освен това е възможно когато подобрите хидратацията на кожата си, и другите проблеми ще спрат да ви притесняват.

Как да останем във форма след 60?

За да направите ефекта на маската по-добър, приложете я върху чисто лице, когато порите са отворени. Разбира се, лицето трябва да се почиства с гел или почистващ препарат за лице. Освен това приложете маската не само на лицето, но и на кожата на врата, както и на деколтето. Това ще помогне за удължаването на младостта.

Много важен съвет за тези, които използват глинени маски: не чакайте, докато маската стегне до коричка. Такива маски трябва да се измият веднага щом започнат да изсъхват, в противен случай съществува риск продуктът да издърпа от кожата не само излишната мазнина, но и необходимата влага.

Помнете още едно важно правило: не може да се задържи една маска на лицето повече от 20 минути. Това не само е безсмислено, но и по този начин се създава допълнителен товар върху кожата.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *