Мечтаете да минете под дъга? На това място в Перу е възможно СНИМКИ

Мечтали ли сте някога да влезете в дъга? Оказва се, че е по-лесно, отколкото си мислите.

Всичко, което трябва да направите, е да резервирате самолетен билет до Перу.

Южноамериканската държава е дом на грандиозен набор от природни забележителности, но една от най-ценните е планината Рейнбоу – многоцветно възвишение, придобило широка известност в Instagram.

Наричана още Montaña de Siete Colores (Планината на седемте цвята), тя се намира в Андите, в района на Куско в Перу.

„Замъкът от памук“, който е съвсем близо до България

Но какво оцветява планината в толкова много различни цветове? За образуването им е причина ледът, покривал района. Когато започва да се топи, водата се смесва с минералите в земята, оцветявайки пръстта. Червените зони се дължат на ръжда, жълтите на железен сулфид, лилавите са от гьотит или окислен лимонит, а зелените идват от хлорит.

Важно е да се отбележи, че трябва добре да прецените времето, в което да посетите планината-дъга, съветва T+L.

На ски в най-големия зимен курорт на Словакия – цени, писти и атракции

Пет малко известни места на Витоша, които можете да посетите през уикендаНа Витоша можете да откриете някои слабо популярни забележителности, от които ще научите нещо ново, а в същото време ще се измъкнете от навалицата

Най-добре е да планирате пътуването си през по-топлите месеци, когато е малко вероятно да има дъжд или сняг, защото това ще направи пътеката по-трудна за изкачване, а цветовете ще бъдат по-бледи. В същото време супер слънчевите дни или правенето на снимки около пладне вероятно ще навредят на качеството на снимките ви заради излишъка от светлина.

Най-доброто време за посещение е сутрин или вечер, веднага след изгрев или точно преди залез. Екскурзоводите съветват да планирате посещение между март и ноември или от юни до август, когато е вероятно небето да е синьо, а времето приятно.

За да стигнат до планината, пътешествениците трябва първо да се отправят към Куско. От града посетителите имат два до три часа път с кола до Питумарка. След това трябва да си проправят път до Кесоюно, за да започнат похода. Той е доста предизвикателен, така че не се препоръчва за начинаещи туристи.

Другото важно нещо, което трябва да запомните, е, че планината се намира на сериозна надморска височина – 5200 метра, така че бъдете подготвени, като си носите много вода и отделите време за изкачване и спускане.

Според AllTrails, маршрутът се простира на общо 10 км и отнема средно 3 часа и 11 минути, за да се измине. 

Тази вълшебна напитка сваля кръвното и пази от рак и диабет

Как да направите най-добрата снимка?

Много от снимките на планината Рейнбоу в социалните мрежи вероятно са силно редактирани. Въпреки че планината със сигурност е прекрасна, вероятно на място няма да може да се сравнява с това, което виждате онлайн. Така че бъдете подготвени цветовете да бъдат много по-меки, но със сигурност си струва да ги видите в реалния живот.

Що се отнася до това как да направите най-добрата снимка, добра идея е да се отправите на поход в ранните сутрешни часове или около здрач. Това не само ще ви осигури приятни температури, но и ще ви гарантира най-добрата светлина. Тези периоди от деня са известни като „златен час“ и са любими на фотографите.

След това помислете за изтегляне на приложение като Lightroom, което ще ви позволи деликатно да редактирате изображението. Вместо да променяте напълно цветовете, опитайте да добавите малко контраст и леко да увеличите експозицията.

Помислете и за различни начини за заснемане на преживяването. Опитайте да снимате екстремно близък план на земните цветове. Направете кадри на някои от туристите и местните жители, които срещате по пътя си (с тяхното разрешение, разбира се), или помислете как можете да съпоставите синьото небе с многото цветове на планината.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *