Този лечебен разтвор слага край на разширените вени

Много често краката ни страдат поради комплекс от различни фактори и обстоятелства. На тях може да се образува подуване на вените, известно още като разширени вени. Тези образувания не само развалят външния вид на краката, но носят и риск от развитие на тромбоза.

Но за да се лекуват тези варикозни образувания не е необходимо веднага да тичате при козметици и лекари и да похарчите купища пари.

Традиционните лечители казват, че разширените вени „не са проблем“, докато аспиринът е в аптеките. За разлика от обичайното приемане на таблетките, друг метод предлага използването им за намазване.

Защо е опасно да стоим на плажа цял ден?

Лечебен разтвор се получава чрез смесване на аспирин с водка. Към 10 счукани таблетки прибавете 250 г алкохол и оставете за 2 дни.

За лечение на разширени вени сложете от разтвора на марля поставете на проблемното място за една нощ, като увиете в превръзка.

Сутрин е важно да изплакнете краката и да ги намажете с крем, както и да повтаряте самата процедура всяка вечер в продължение на 10 дни.

Тинктурата от аспирин разтваря подутите вени и ги връща в нормалната им форма. Тайната на рецептата се крие в аспирина, който разрежда кръвта и намалява коагулацията му. Лекарството помага да се премахне не само подуването, но и други образувания по краката.

Ето какво трябва да знаем преди да си направим домашна маска за лице

Хората отбелязват, че след прилагането на този компрес, мазолите изчезват от петите, пукнатините се затварят и мазолите изчезват.

Комбинацията от външно триене и приемане на аспирин вътрешно ще помогне за ускоряване на процеса на нормализиране на вените и връщане на краката към тяхната красота и млад вид.

Въпреки ефективността на аспирина, важно е да запомните, че редовната употреба на таблетки може да причини лошо здраве и следователно целият курс на самолечение трябва да бъде съгласуван с лекар.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *