Очистване на организма с ориз

Специалистите все още спорят дали и кога е нужно да се прави очистване на организма, но така или иначе съществуват ефективни и безопасни методи.

Рецепти от народната медицина:

1.Най-ефикасен се оказва методът на небезизвестния Кацудзо Ниши с помощта на обикновен ориз. Оказва се, че този продукт влияе положително на човешкия организъм и спомага за отстраняването на много проблеми. Процедурата е доста интересна, необходими са ви 2, най-много 3 лъжици ориз, не повече. Първо слагате ориза в студена вода, в която трябва да престои 10 часа, най-добре – цяла нощ.

Тази вълшебна напитка сваля кръвното и пази от рак и диабет

На сутринта излейте водата и налейте нова, след което поставете съда на котлона. След като заври, оставете само за минута и половина и свалете от котлона. След това изсипете ориза в гевгира, хубаво го измийте с вода под чешмата.

Целият процес се повтаря отново – заливате ориза с вода, слагате съда на котлона и оставяте да заври, подръжте го съвсем кратко да поклокочи, свалете от котлона и пак промийте ориза през гевгира. 

Внимание! 

Процедурата се повтаря четири пъти, след което се получава наистина хубаво разварен и чист ориз. Получава се много полезна закуска, но в никакъв случай не добавяйте нищо към ориза – нито сол, нито захар, нито плодове.

След като изядете една порция, можете да пиете чай, кафе или вода, но чак 4 часа след това, не по-рано. Диетата с такава оризова закуска е изчислена за 45 дни, без прекъсване. Горе-долу месец след това ще започне процесът на очистване на организма, който може да продължи още 4 месеца, разбира се, ако спазвате изискванията.

Не преуморявайте очите си

Такава диета може да очисти кръвоносните ви съдове, да укрепи ставите, да удължи младостта ви. Но имайте предвид, че при такова очистване на организма ще бъдат изхвърлени и полезни микроелементи, преди всичко калият. Затова е необходимо ежедневно да употребявате стафиди, сушени зарзали или кайсии, за да запълните недостига от калий. 

Внимание! 
Този начин на очистване на организма с ориз може да се провежда само веднъж на 3 години.  

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *