Kак бързо и лесно да се справим с белите точки по лицето

Милиумите по лицето се образуват вследствие задържана кожна мазнина и епителни клетки в изходните канали на мастните жлези, или казано по-ясно това се запушени пори, в които натрупания себум по някаква причина не успял да излезе навън.

Поради това, че мазнината няма изход от мастните жлези, милиумите се обособяват под най-горния слой на епидермиса, втвърдяват се и образуват бели, релефни възли, които прозират под кожата. Не са придружени от болка, възпалителни процеси и зачервяване на кожата.

Синеоките хора споделят един прародител

Какво да направим, за да се избавим от милиумите?

Лекарите не ги смятат за опасни за здравето, но въпреки това те все пак са забележим естетически дефект, особено когато се появят на видим участък на лицето в големи количества. Ето затова много хора се интересуват от това, как завинаги да премахнат този недостатък.

Първо, трябва да се започне с диагноза. За това е нужно да се обърнете към лекар дерматолог, който ще определи спецификата на обрива, ще вземе материал от милиума чрез малък пробив за по-нататъчни изследвания.

С помощта на съвременните методи на хистологичните изследвания, лекарят ще установи особеностите, преобладаващи в милиумите по лицето, съдържащи се вътре в кистичката.

Също така експертът ще може да отличи милиумите от признаците на себорея, при която също могат да възникнат микроретенционни кисти, които по външен вид са сходни с милиумите.

Крайно непрепоръчително е да отстранявате милиумите по лицето самостоятелно – може случайно да разнесете инфекцията или да предизвикате някои усложнения. 

3 тайни рецепти с кафе за красота и здраве

В допълнение, опитът да се премахне този козметичен дефект може да доведе до това, че след изчезването на милиумите да останат следи под формата на петна или дори малки трапчинки.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *