Упражненията на Дженифър Анистън – почувствайте се като звезда

Упражненията на Дженифър Анистън със сигурност ще са интересни за тези от вас, които искат да поддържат тялото си красиво и младо. Тайната на стегнатото тяло на Дженифър се крие в редовните занимания с фитнес. Упражненията на звездата са разработени на базата на йога от нейния треньор – Манди Ингбер, и се състоят от няколко прости асани.

За да изглеждате очарователно като американска филмова звезда, опитайте се да правите редовно упражненията на Дженифър Анистън поне 3 пъти седмично. Основното в йога е: никакво бързане и правилна преценка на силите.

Камилска поза (уштрасана)

За да изпълните тази асана, застанете на колене, краката трябва да са на ширината на раменете. Отпуснете свободно ръцете назад, с опора на едната от тях, втората – протегнете нагоре.

Защо е опасно да стоим на плажа цял ден?

Започнете постепенно да стягате мускулите си. Задръжте в това положение 10-15 секунди. След това сменете ръцете и направете упражнението отново.

Сега застанете на коленете и се подпрете с юмруци на кръста. Докато издишате, извийте тялото назад. Задръжте в това положение в продължение на пет дихателни цикъла.

Поза стол (триконасана)

Изправете се, краката са на ширината на раменете, един от друг. Изпънете ръце нагоре, дланите трябва да са обърнати една към друга. Бавно огънете коленете, наклонете тялото си напред, сякаш седите на стол. Дръжте ръцете си изпънати на една линия с торса. Задръжте тази асана няколко секунди.

Поза триъгълник (триконасана)

Застанете в изходна позиция – разтворете краката по-широко от раменете, левият крак трябва да гледа навън, десният крак – да е насочен навътре към средната линия на тялото. Разперете ръце, като ги изпънете встрани на нивото на раменете, дланите сочат надолу. Отпускайте тялото вляво и го направете плавно. Опитайте се да достигнете малкия си пръст на крака с ръка. По това време насочете другата ръка вертикално нагоре. Задръжте в това положение, след това се върнете в изходна позиция и повторете всичко с другата ръка.

Не преуморявайте очите си

Поза дете (баласана)

Това е добра поза за завършване на сутрешната йога. Заемете изходна позиция за тази асана: застанете на колене и седнете на петите си. Поемете дълбоко въздух и се наведете напред. Притиснете корема към бедрата, спуснете челото и протегнете ръцете си покрай торса. Обърнете внимание – в това положение дланите трябва да се държат обърнати нагоре.

Следвайте тази седмична диета и ще свалите бързо и лесно до 7 килограма

Концентрирайте се и се опитайте да усетите плавните движения на гърдите си при всяко вдишване и издишване.

Мъртва поза (шавасана)

Тази асана е необходима за пълно отпускане. Легнете по гръб, изпънете ръцете си по тялото и затворете очи. Опитайте се да напрегнете всички мускули на тялото и задръжте за няколко секунди. След това напълно се отпуснете, мислено преминете през цялото тяло от главата до петите. Опитайте се да се съсредоточите напълно върху дъха си.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *