Вижте драг дуела между Audi RS 5 и BMW M4 Competition

Германският състезател Даниел Абт, син на собственика на отбора Abt Sportsline Ханс-Юрген Абт и племенник на пилота от DTM Кристиан Абт, чиято кариера е свързана с автомобили Audi, направи поредното сравнение на автомобили за своя видео блог.

Участниците в двубоя са немски купета – Audi RS 5 и BMW M4 Competition. За разлика от предишните състезания по права линия, при които единият от съперниците има огромно предимство, този път силите бяха ако не равни, то поне максимално близки.

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ счупи рекорд на Porsche на Нюрбургринг. ВИДЕО

Както е обичайно за член на семейство Абт, който е тясно свързан с марката Audi, Даниел използва сериозно модифицирани автомобили от Инголщат в ежедневието си. Но ексклузивният Audi RS6 Avant Johann Abt Signature Edition с 800 к.с. няма нищо общо с участниците в новото състезание по драг.

Audi RS 5 и BMW M4 Competition имат задвижване на всички колела, автоматична скоростна кутия (седемстепенният S tronic „робот“ на Audi и осемстепенният автоматик на BMW) и сходна мощност – 2,9-литров V6 двигател с 450 к.с. (600 Nm) под капака на RS 5 и 3-литров редови шестцилиндров двигател с 510 к.с. (650 Nm), монтиран в M4 Competition.

Умните автомобилни технологии пестят на шофьорите до 450 литра гориво на година

Освен това, отстъпвайки на своя съперник по мощност, Audi с две врати се оказва дори по-тежък от купето на BMW – макар и само с десет килограма. В резултат на това предимството е за по-лекия и по-мощен участник в импровизираните драг състезания.  

Източник: Авто.блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *