Диетологът съветва: Защо трябва да белите кората на краставиците
През лятото по магазините и пазарите могат да се намерят различни сезонни зеленчуци. Те имат много ползи за здравето.
Краставиците са едни от най-разпространените зеленчуци. Те съдържат различни минерали – както полезни, така и вредни. Ето защо диетологът Анжелика Дювал съветва да отстраните кората от тях преди употреба.
Според експерта в кората се натрупват нитрати и химикали, които са използвани за тор. Веднъж попаднали в човешкото тяло, те могат да доведат до здравословни проблеми.
Как да запазим храната свежа без хладилник
Затова трябва да ползваме необелени краставици само, ако сме сигурни, че са произведени от доверен и познат източник или от „градинката на баба“.
Солените краставици са безопасни. Но трябва да ги ядете умерено. Вечер е по-добре да ги избягвате, защото солта задържа вода в тялото, което може да доведе до повишено налягане и подуване.
Източник: Здравето