Кои продукти трябва да бъдат изключени от храната на мъжете?

Излишното тегло е проблем не само на жените. Все по-често по улиците можете да срещнете мъже с доста излишни килограми. Освен това те напълняват по женски тип: гърдите, коремът и бедрата се увеличават.

Какво се случва с тялото за 24 часа, ако изядем 6 скилидки чесън?

И всичко това се дължи на факта, че господата консумират ежедневно храни, които съдържат големи количества женски хормон естроген. А това може да помогне за намаляване нивата на тестостерон при мъжете и съответно в либидото. И също така предизвикват умора и промени в настроението.

Диетата за мъжете трябва да бъде разнообразна, но има 10 храни, чието използване, по мнението на диетолозите, е желателно да се сведе до минимум, ако човек иска да бъде здрав и да привлича противоположния пол.

Представяме ви кои 10 продукта влияят отрицателно на нивата на тестостерона.

ВРЕДНИ ПРОДУКТИ ЗА МЪЖЕ

Морски дарове отглеждани в стопанства 

Самите морски дарове са много полезни, но например скаридите и някои риби често са замърсени с пестициди, което увеличава риска от натрупване на нежелани мазнини в областта на гърдите. Любимите скариди често се третират с хексилрезорцинол, съставка с естрогенни свойства, така че да не губят цвета си. Ето защо е много важно да се обърне внимание на произхода на морски дарове, както и да се разбере, че много екзотични видове риби и морски обитатели се отглеждат в изкуствени условия с добавянето на различни химикали, които са неблагоприятни за мъжкото тяло.

Митове за холестерола

Консерви

Много консервирани храни, като например риба тон, фасул и супи, съдържат големи количества бисфенол А. Преди това това вещество се използва в хормоналното лечение на жените.

Ягоди
Веднага отбележете, че говорим за ягоди, които се отглеждат във ферми. Те съдържат много пестициди, които имат ефект, подобен на естрогена. Същото се отнася и за черешитеи прасковите. Можете да ядете любимите си плодове през цялото лято и да се чудите защо коремът ви расте. Най-добре е да купувате плодове от производители, които ги отглеждат на място без пестициди.

Колбаси и сирена

Разфасовките от колбаси и сирената, които се продават в магазина, често се поставят в опаковки, направени от поливинилхлорид. Той има способността да прониква в продуктите и да провокира хормонални промени. Най-добре е да купувате месо и продукти от мляко, които не са разфасовани, или да поискате да ви ги увият в хартия.

Соеви продукти

Соята съдържа голям брой фитоестрогени, които са подобни на действието на женските хормони, които участват в развитието на вторични полови белези, като големи гърди. Затова е по-добре да се сведе до минимум или напълно да се откажете от соевото мляко, тофу и много вегетариански ястия.

Шеф готвач обясни как най-здравословно да готвим пилешкото

Бира

Най-популярната мъжка напитка всъщност води до растеж на гърдите при мъжете. Също така, не забравяйте, че всички алкохолни напитки оказват отрицателно въздействие върху черния дроб, в резултат на което страда метаболизма и цялата хормонална система.

Цвекло
Ако човек има нормално ниво на тестостерон, то цвекло не представлява никаква опасност. Ако човек има хормонален дисбаланс обаче, нивото на женския хормон може да се увеличи, когато се яде твърде много цвекло.

Краве мляко
В млякото и млечните продукти от кравите често се натрупват големи количества женски хормони естроген и прогестерон, които подтискат мъжкия тестостерон. По-добре е да се спрете на козе мляко.

Лененото семе

То се счита за много полезен продукт, съдържащ омега-3 мастни киселини, фибри и някои протеини. Въпреки това, семената съдържат лигнан, който имитира действието на естрогена и намалява нивата на тестостерон. По-добре е мъжете да консумират омега-3 под формата на рибено масло, което не влияе на нивата на тестостерона.

Не е за вярване какви гадости съдържат готовите кюфтета и кебапчета

Пълнозърнест хляб

Когато брашното се мели се отстранява външната обвивка на зърното, съдържаща най-голям брой фитоестрогени, а пълнозърнестият хляб съдържа всички елементи на зърното. Във всеки случай фибрите са необходими за нашето тяло, но е важно да се ядат пълнозърнестите продукти в умерени количества.

Тестостеронът е един от основните мъжки хормони, който е отговорен не само за появата на мъжки черти, като например брадата и плътният глас. Той помага за поддържане на физическата подготовка, насърчава развитието на мускулната сила, дава агресивност и поддържа здравословното либидо.

Намаляването на нивата на тестостерон и разпространението на женските хормони води до намаляване на мускулната маса и увеличаване на телесните мазнини, увеличавайки риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и инсулт. Ето защо, за да се запази нормалното му ниво е много важно.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *