Сварете банан, изпийте водата преди лягане и вижте какво ще се случи!

Свикнали сме да ядем бананите в сурово състояние или приготвени в някое ястие. Малцина обаче биха се сетили да варят цял банан, че и след това да изпият водата.

Как да разбера, че бананите са натъпкани с „химия“?

Това не е експеримент и не е предложение от Беър Грилс. Изключeте тези две опасения. Но ако сте много параноични и смятате, че това ще доведе до сложна комбинация, която ще ви навреди, тогава тази статия не е за вас.

Количеството стрес в живота ни води до факта, че не можем да спим достатъчно, а това нарушение води до безсъние. Бананът е с високо съдържание на магнезий, което в крайна сметка ви помага да спите добре през нощта. От друга страна, канелата контролира нивата на кръвната ви захар.

Какво да направите?

1 банан (с кора), малка тенджера с вода, малко канела (по избор).

Отрежете двата края на банана (отгоре и опашка). Потопете банана в тенджерата с вода. Ако е минерална вода или пречистена по друг начин, още по-добре. Сварете го за около 10 минути.

Добавете малко канела. Ако искате да добавите малко стевия за сладост, моля! Стевията помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар, без да ги повишава драстично преди лягане.

Ето колко вкусни могат да бъдат бананите. Ако направят нещо за вашия скъп сън, то е само да го подобряват. Така че опитайте този начин. Сварете банан и изпийте от отварата за невероятно здравословен сън.

8 причини да хапвате по банан на ден

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *