Броят стъпки на ден, необходими за удължаване на живота, е…

Редица проучвания на световни учени установиха колко крачки е необходимо да правите на ден, за да удължите живота си. 

Специалистите отбелязват, че при хора над 50 години рискът от преждевременна смърт намалява драстично.

Експертите, водени от д-р Педро Сен-Морис, анализирали информация за 4840 души, които в периода 2003-2006 г. изминавали определено разстояние всеки ден. 

6-те ЗЛАТНИ правила в поставянето и изпълняването на цели

Учените проследили здравослновното им състояние в следващите 18 години. В публикувания материал се казва, че участниците в проучването, които са вървели 8-10 хиляди крачки дневно, са живели по-дълго от тези, които са извървели 4 хиляди или по-малко. Но ходенето по 10 километра всеки ден е доста проблематично и може би дори не е необходимо.

Учените са стигнали до заключението, че 4000 стъпки всеки ден могат да подобрят здравето и да увеличат продължителността на човешкия живот. В същото време се наблюдава намаление на смъртността наполовина сред хората, преодоляли възрастовата бариера от 50 години.

4000 стъпки са приблизително 3,2 километра. Разбира се, най-добре е да следите изминатото разстояние с помощта на специални приспособления, но ако такива джаджи не са налични, тогава е достатъчно да ходите 45 минути с бързо темпо.

В същото време експертите отбелязват, че не е необходимо да ходите с едно и също темпо, можете да редувате различни скорости. Също така е препоръчително да не слушате музика на слушалки и да не говорите по телефона по това време.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *