200-годишна рецепта за удивителен мехлем

Запишете си съставките на тази стара рецепта, която се предава от поколение на поколение вече над 200 години. Съставките ги има във всеки дом и няма да ви е трудно да си ги набавите. Ще са ви нужни: чаша растително масло, топка с размер на слива от естествен пчелен восък, два сварени жълтъка.

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото и восъка на слаб огън. Когато восъкът се разтопи, добавете нарязания жълтък. Бъркайте постоянно сместа. Отстранете от огъня за минута и поставете отново на котлона. Повторете три пъти, докато съскането спре. Оставете да се охлади, прецедете през цедка, изсипете в буркани и сложете на студено. Това лекарство може да се използва през цялата година.

Рецепта от народната медицина за изгаряне на мазнини

Начин на употреба:

Поставете малко мехлем върху клечка за уши, внимателно намажете ухото и повторете след час. На следващия ден ще забравите за гнойния отит.

При ангина – мажете гърлото или си направете компрес, като го сменяте след 2 часа.  На сутринта ще забравите за болестта.

При синузит – капвайте по няколко капки от топлия мехлем в носа (разтопен на водна баня). След няколко процедури ще забравите за синузита.

Ако страдате от язва на стомаха, вземайте по половин чаена лъжичка преди хранене.

Рани, ожулвания, порязвания, изгаряния, гнойни рани по кожата и други се мажат с мехлема и се превързват с превръзка. Повторете, ако е необходимо, но обикновено раната изчезва веднага.

Помага също при кожни проблеми, различни язви, кисти, заболявания на устата, мастит, дерматит и др.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *