Червен пипер за растеж на косата: наистина ли помага?

В народната медицина и козметологията, червеният пипер отдавна е известен. Лютата съставка е чудесна за подобряване на растежа на косата. Ползите от червения пипер за косата, противопоказания и методи, които наистина помагат за отглеждане на гъста и красива грива, нека поговорим за това в тази статия.

Ползите от червения пипер за косата

  Червеният пипер, когато се използва правилно, може да помогне за премахване на мазната кожа и пърхота, както и за нормализиране на растежа на косата. Понякога средства, основаващи се на него, се използват в борбата срещу алопецията, т.е. загубата на коса. И това наистина помага.  

Червен пипер

Как червеният пипер помага да расте косата? Той има затоплящ ефект. Кръвта се втурва в третираната зона и зоната на корените получава кислород. Къдриците стават по-еластични. Други компоненти могат да овлажняват и подхранват скалпа. Терапевтичният ефект от тези средства се дължи на капсаицин, витамини А, С и група В, както и на калий, магнезий, желязо.

Има редица полезни качества на червения пипер за косата:  

  • Подобряване на кръвообращението;
  • Укрепване на корените;
  • Противовъзпалителен ефект;
  • Стабилизиране на мастните жлези;
  • Стимулиране на растежа;
  • Лечение на пърхот и други болести по скалпа;
  • Увеличаване на плътността и здравината на косата;
  • Решението на проблема с косопада.
Червен пипер

Противопоказания

  Не мислете обаче, че червеният пипер е безвреден. Чилито не трябва да се използва в някои ситуации. По-специално, с отворени рани и ожулвания по главата, лична непоносимост към продукта. Също така е необходимо с повишено внимание да се третират такива процедури от собствениците на чувствителна кожа и суха кожа, тъй като е възможно само да се влоши положението.  

Най-мощната и проста маска за коса, която ще ви преобрази само за 1 час

Прилагане на червен пипер

  Червената чушка трябва да се използва само с полиетиленови ръкавици. Също така, процедурата ще изисква използването на четка или памучен тампон за нанасяне на продукта.   Съставът може да предизвика усещане за парене по главата. Няма нужда да мислите, че това е необичайно. Заради капсаицина, това е напълно нормално явление, което казва, че процесът на кръвообращението работи. Но със силно, непоносимо усещане за парене е по-добре лекарството да се измие от главата.  

маска

Няма нужда да държите сместа твърде дълго. В противен случай можете да се нараните. Понякога само 10-15 минути е достатъчно. В никакъв случай времето не трябва да надвишава 40 минути.   Чистият червен пипер никога не се използва за растеж на косата. В идеалния случай, готовата тинктура се смесва с различни вещества. Всичко зависи от това какъв ефект искате да постигнете. За по-добър ефект можете да обгърнете главата си с пластмасова торбичка или кърпа, което ще има допълнителен термичен ефект.

4 чудеса, които маската с джинджифил ще направи с косата ви

Сместа на основата на тинктурата се прилага буквално за 2-3 минути, след което се измива с топла вода. Маската изисква по-дълго въздействие върху косата.   

Рецепти с червен пипер

 

Червен пипер

Сега можете да си купите продукти на базата на червен пипер за растеж на косата във всяка аптека или специализиран магазин. Можете обаче да ги приготвите сами. Как да направим това?  

Какво да правя със сухата коса

Тинктура

съставки:   2-3 сухи люти чушка 200 мл коняк (алкохол) Тъмна стъклена бутилка   Натрошете чушките, сложете масата в бутилка, след това изсипете ракията или  друг алкохол. Тинктурата трябва да се съхранява на хладно място за една седмица. Трябва да се разклаща всеки ден. На осмия ден тя ще бъде готова за употреба. Тази тинктура трябва да се смесва с масла, за да има допълнителен ефект върху растежа на косата.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *