Защо никога не трябва да пипате пъпки в „Триъгълника на смъртта“

Появяването на пъпки по лицето може да ви причини временни възпаления, неприятни дефекти и белези, много хора не осъзнават обаче, че има опасни последствия от появата на тези несъвършенства в една конкретна област на лицето.

Става въпрос за триъгълника на смъртта, известен също като опасния триъгълник.

Пет плода, които поддържат кожата млада

Това е областта, която се простира от върха на носа до точки от двете страни на устните, приблизително където обикновено се появяват трапчинките.

Според медицински специалисти, появата на пъпка в тази опасната зона може да има сериозни последици за цялостното ви здраве. Набирането на кожата в опасния триъгълник е причина за аларма поради кръвоснабдяването в този участък на лицето.

Джереми Брауер, клиничен професор по дерматология в Медицинския център на Ню Юнион Лангоне обяснява, чевените, които се движат зад очните ябълки, водят до „кавернозния синус“, който се намира в мозъка.

Експерт обясни как да отслабнете, за да не увисне кожата

Така че когато премахваме пъпка, мръсотия от нашите ръце и бактерии могат да заразят откритата рана, предизвиквайки сериозна инфекция. Вените зад очите ни образуват съсиреци, които съдържат инфекции, които на свой ред оказват натиск върху мозъка, което води до частична или пълна парализа и в някои случаи до смърт.

Ако не се лекува, инфекция на синусовата кухина може да доведе до пълна загуба на зрение, мозъчни абсцеси и менингит. Междувременно д-р Сандра Лий, обясни, че в най-лошия сценарий, ако възпалението се разпространява във вътрешната част на мозъка, има риск от слепота и масивен инсулт. Заболяването, известно като Тромбоза на кавернозния синус, убива 30% от тези, които го развиват.

Въпреки това, тя предупреди, че шансовете за това да се случи са „незначителни“. Това обаче не означава, че не трябва да предприемате всички възможни предпазни мерки, когато имате пъпка.

Красивата кожа обича определени храни

Д-р Лий препоръчва да се намаже пъпката, ако е излязла в опасния триъгълник, за да се дезинфекцира зоната и да се намали подуването.

Освен това друг американски лекар, известният д-р Мехмет Оз предупреди, че дори премахването на космите от вътрешността на носа ви докара инфекция в опасни триъгълник, тъй като малък обем кръв изтича от прекъснатия фоликул. За да се избегне това, лекарите препоръчват да се подстригват космите, а не да се изтръгват.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *